De vijf onderscheiden Berkellanders met burgemeester J.van Oostrum.
De vijf onderscheiden Berkellanders met burgemeester J.van Oostrum.

Vijf Berkellanders koninklijk
onderscheiden

Borculo - Het was vrijdag een vrolijke morgen in het gemeentehuis van de gemeente Berkelland in Borculo. Vijf mensen die heel veel betekend hebben en nog betekenen voor de lokale gemeenschappen werden door burgemeester van Oostrum in het zonnetje gezet en door hem namens de Koning onderscheiden in de Orde van Oranje Nassau.

J.G. Lansink uit Rietmolen werd als eerste onderscheiden. Burgemeester van Oostrum kon vertellen dat Lansink sinds 1973 actief is in de samenleving in Rietmolen. Hij was nauw betrokken bij de voetbalclub in zijn plaats en heeft ook zijn sporen verdiend in het kerkelijk leven. Hij was van 2001- 2014 ook penningmeester van de Stichting Dorpsaccomodatie Rietmolen. Een leven in dienst van de gemeenschap kun je wel stellen waarbij de burgemeester nog opmerkte dat hij ook een meester is in het aanboren van geldbronnen.
Stef Smit uit Beltrum heeft weer een heel andere achtergrond wat zijn sociale werk betreft. Hij heeft heel veel gedaan voor het waterschap en was daar ook waarnemend watergraaf. Hij was medeoprichter van de Tennisclub in Beltrum en heeft bijvoorbeeld meegewerkt aan de totstandkoming van de inmiddels beroemde kerkenpaden in Beltrum. Hij heeft veel gedaan voor het Kulturhus en zijn werk voor de kerkgemeenschap is zeker indrukwekkend. Burgemeester van Oostrum kon nog vertellen dat Stef Smit zijn vader heeft opgevolgd bij het waterschap.
J. Nijenhuis uit Ruurlo is heel actief voor de Oranjevereniging Ruurlo en dat sinds 1993, de vereniging die jaarlijks Koningsdag en de Septemberfeesten in Ruurlo organiseert. Hij is ook nauw betrokken bij de stichting 4-5 mei en die commissie organiseert jaarlijks een bevrijdingsconcert op 1 april en op 4 mei een stille tocht. Burgemeester van Oostrum kon nog ludiek melden dat J. Nijenhuis dit jaar de Benjamin onder de gedecoreerden is.
L. ter Woerd uit Beltrum maakt zich sinds 1990 verdienstelijk voor de samenleving. Vanaf 1990 tot 2014 voor de Wildbeheereenheid. Van 1990 tot 2000 als voorzitter van de Wildbeheereenheid Beltrum en na de fusie van 2000 tot maart 2012 als voorzitter van de Wildbeheereenheid Berkelstreek. Hij was ook voorzitter van de Raad van Overleg Beltrum en er zijn heel wat zaken onder zijn leiding gerealiseerd zoals de Dorpsplannen in 2002 en 2010/2011. Hij was in tal van organisaties betrokken en daarnaast is hij vrijwilliger van de voetbalvereniging VIOS in Beltrum. En hij is bijvoorbeeld lid van de 'Ondergrondse', mannen die als 'mollen' heel goed werk doen, zo kon burgemeester van Oostrum vertellen.
Mevrouw M. Hissink - Bouwmeester uit Eibergen is een heel sociaal mens. Ze is sinds 1972 voor de gemeenschap actief, onder meer voor de parochie, voor de muziekvereniging Euphonia in Eibergen en als lid van 'Dames Ondersteunen Euphonia'. Zij was verder medeoprichtster en coördinator van de Stichting Steun aan Polen, afdeling Eibergen. Voorts is ze collectant voor diverse instellingen en secretaris van het dameskoor De Vrolijke Noot.
Ze wil het liefst niet in het zonnetje, maar dat gebeurde vrijdag wel! Wie is de volgende had ze onlangs bij een onderscheiding geroepen. Nou u, aldus burgemeester van Oostrum!