Het Groenlose koor Vocales op het grote podium van City Lido op 'koningsnacht'.
Het Groenlose koor Vocales op het grote podium van City Lido op 'koningsnacht'. Foto: PR

Goed bezocht en zeer gewaardeerd
koningsconcert Vocales

Groenlo - Het koningsconcert van het Groenlose koor Vocales zorgde op de avond voor Koningsdag voor een volle grote zaal in City Lido en een publiek dat zichtbaar en hoorbaar genoot van een afwisselende set.

Het koor bracht een twintigtal nummers in wisselende bezettingen: nummers door het gehele koor en de 4-koppige begeleidingsband, deels met solisten, maar ook werk in kleine bezetting, zoals Mag Ik Dan Bij Jou gezongen door Lobke Wolters begeleid op piano. Het koningsrepertoire van Vocales was grotendeels Engelstalig met een enkel Nederlandstalig lied. Bekende en wat minder bekende hits van de afgelopen jaren, zoals I See Fire van Ed Sheeran en I Won't Give Up van Jason Mraz, maar ook songs uit eerdere decennia, zoals Don't Stop van Fleetwood Mac uit de jaren 70 en All I Want Is You van U2 uit eind jaren 80.

Een combinatie van aandacht en een losse sfeer

Met Higher and Higher van Jackie Wilson en de traditionals Amazing Grace en Will the Circle Be Unbroken ging Vocales nog verder terug in de tijd, en bewees dat dit materiaal niet voor niets het predikaat tijdloos heeft.
Vocales begon in 2012 met het geven van een concert op de middag of avond voorafgaand aan Koninginnedag en, sinds vorig jaar, Koningsdag. Een nog korte maar succesvolle traditie tot nu toe. In een vrij informele setting - deels theateropstelling, deels tafels en deels statafels - ontstond ook dit jaar een geslaagde combinatie van aandacht en een losse sfeer. Opvallend was dat het koor tijdens 'The Circle of Life' - de titel van het koningsconcert 2015 - met twee dirigenten werkte. Naast vaste dirigent Tom Smits nam Mark Ebbers ongeveer de helft van de nummers voor zijn rekening. Laatstgenoemde verving een jaar geleden Tom die vanwege gezondheidsproblemen terug moest treden. Inmiddels lijkt die weer op de weg terug en kan zo weer een deel van zijn muzikale passie oppakken.
Het concert begon en eindigde met de titelsong, met een opvallende rol voor Esther Legro, die vanaf het balkon de klassieker uit The Lion King begon met een Afrikaans gezongen tekst, en zich daarna voegde bij de rest van het koor op het kleurrijk en takkenrijk uitgedoste podium.