Kinderen uit groep 4 live in concert.
Kinderen uit groep 4 live in concert. Foto: PR

Muziekvereniging Groenlo laat kinderen kennismaken met het maken van muziek

'Muziek maak je samen' afsluitconcert

Groenlo- Maandag 20 april jongstleden was het afsluitende concert van de cursus MMJS, oftewel Muziek Maak Je Samen, georganiseerd door Muziekvereniging Groenlo (MVG).

26 kinderen uit groep 4 van verschillende basisscholen hebben 15 weken lang les gehad van Bas Konings. De lessen stonden in het teken van het leren lezen van noten, ritmes klappen en blokfluit spelen. Daarnaast werd er tijdens meerdere lessen aandacht besteed aan muziekinstrumenten van een harmonieorkest. Het allerleukste daarbij was natuurlijk het uitproberen van de instrumenten door de kinderen zelf.
Het hoogtepunt van de cursus was een echt concert, waarbij ouders, broertjes en zusjes, opa's en oma's in grote getale waren gekomen. En de naam zegt het al, de mensen in de zaal kwamen er niet onderuit om af en toe zelf ook mee te zingen en te klappen. Het optreden werd afgesloten met de 'klassieker' Mieke hou je vast.
Naast de kinderen van groep 4, traden ook de kinderen van Eigenwijs, de Muziekfabriek en Snuffle op. Dit zijn de jeugdgroepen van MVG. Zij brachten verschillende nummers ten gehore. De cursisten van MMJS zaten hierbij achterstevoren op hun stoel om maar niets te hoeven missen. Hoe stoer zou het zijn als zij hier volgend jaar ook tussen zitten?