The Sidekicks, een van de drie bands op de komende KUDO-avond.
The Sidekicks, een van de drie bands op de komende KUDO-avond. Foto: PR

2 mei Rockcafé Taste

Laatste KUDO-avond seizoen

Groenlo - Alweer de laatste van het muziekseizoen 2014-2015, de KUDO-avonden. Doorgaans goed bezocht, altijd drie bands op een avond die ieder 45 minuten spelen en veelal verrassend goed ontvangen.

De KUDO-avonden zijn bedoeld voor bands die: de oefenruimte uit willen, een try-out willen doen, zichzelf graag willen presenteren, podiumervaring op willen doen of gewoon graag willen spelen. Kom Uit De Oefenruimte!

The SideKicks
Rockband SideKicks is afkomstig uit de regio Zutphen en is ontstaan in september 2009. Men begon als vriendenband om vooral voor de gezelligheid muziek te gaan maken, maar er werd elke week zo fanatiek gerepeteerd dat er in korte tijd een aardig repertoire aan eigen nummers en covers ontstond. Het eerste optreden werd dan ook al gegeven in april 2010. Er volgden meerdere leuke optredens, maar er waren ook een aantal personele wijzigingen. Eind december 2014 kwam zanger Ron bij de Sidekicks en daarmee is de band compleet en helemaal klaar om vaker het podium op te gaan, met een repertoire dat inmiddels uitsluitend uit eigen werk bestaat. In februari 2015 werden 4 nummers opgenomen in de Ibeat studio in Zelhem. Gitaarrock met spannende intro's en solo's. Ze zullen vooral eigen werk spelen, maar ze zullen ook een aantal covers ten gehore brengen.

Desolate Fields
In de koude wintermaanden van december 2012, in een huis omringd door industrie, ontmoetten de leden van Desolate Fields elkaar voor het eerst, en het was een goede ontmoeting. Er werd snel besloten dat deze muzikanten samen een nieuwe band moesten vormen, de naam maakte niet uit want het gaat om de muziek. "Desolate Fields weet een energieke, doch atmosferische, show neer te zetten die de fans goed vastpakt. Variƫrend van nummer tot nummer reageert het publiek met open mond tot vliegende haren," aldus een bezoeker. Metal op niveau dus.

Artillery Sandwich
Artillery Sandwich is een indie rockband, volledig afkomstig uit de gemeente Oost-Gelre. De muziek springt van erg dansbare pop-rock naar scheurende gitaarrock en naar zweverige stonerklanken. Ze spelen eigen materiaal met zo af en toe een (gepersonaliseerde) cover tussendoor.


zaterdag 2 mei, 21:30 uur, gratis