De prijswinnende jonge Zwolse klootschieters.
De prijswinnende jonge Zwolse klootschieters. Foto: PR

Klootschieten

Spannende persoonlijke wedstrijden AKF

Zwolle/Klein Dochteren - Afgelopen zondag werd er weer gegooid om de jaarlijkse persoonlijke wedstrijden klootschieten georganiseerd door de Achterhoekse Klootschieters Federatie. Deze wedstrijden werden gegooid in Klein Dochteren bij Lochem.

Tijdens deze wedstrijden wordt door ieder jeugdlid persoonlijk een parcours gegooid op de straat, het veld en het onderdeel zetten. De jeugd heeft prima resultaten behaald en er een mooie strijd van gemaakt. Alle tegenstanders waren aan elkaar gewaagd en wisten het beste in zichzelf naar boven te halen. Bij de categorie 3 meisjes won Suzanne Zieverink van 't Broek op alle 3 onderdelen, met een persoonlijk record op het onderdeel zetten.
Bij de categorie 3 jongens werd Tim te Bogt 1e op het onderdeel straat en veld en 3e bij het zetten. Robin Wegdam was 2e op straat, 3e op veld en 1e bij het zetten met een nieuw persoonlijk record van 44 meter 99 centimeter. Guido Beumer van Klein Dochteren werd 3e op straat, 2e op veld en 2e bij het zetten in categorie 3. Bij de jongens categorie 4 wist Patrick Zieverink van 't Broek op alle 3 onderdelen de 1e plaats te halen en Luuk Zweers werd 2e op alle 3 onderdelen in deze leeftijdscategorie. Ook Luuk Zweers verbeterde opnieuw zijn persoonlijk record op het onderdeel zetten.
Bij de bekerwedstrijden die door de Nederlandse Klootschietbond worden georganiseerd op het onderdeel straat en veld staat de AKF Jeugd met hun team op het onderdeel straat in de kwartfinale en op het onderdeel veld in de halve finale. Op zondag 3 mei beginnen bij de KV Zwolle weer de persoonlijke wedstrijden voor de eigen vereniging, zowel voor de senioren als de junioren. Aan de hand van de totaaluitslag van 6 wedstrijden wordt de teamindeling voor het volgend jaar bepaald.