Dammen

Jubilarissen gehuldigd bij DIOS

Beltrum - Afgelopen dinsdagavond 21 april heeft damvereniging DIOS-Beltrum het damseizoen afgesloten met de gebruikelijke jaarvergadering in kulturhus De Wanne in Beltrum. Bijna alle leden waren daarbij aanwezig.

Paulien Ribbers deelde mee dat DIOS-Beltrum, na zich enkele jaren in de onderste regionen van de 1e klasse Oost Gelderland wist te handhaven, dit seizoen helaas op het nippertje (1 bordpunt te weinig behaald) gaat degraderen naar de 2e klasse Oost Gelderland.
Theo Baks werd gehuldigd vanwege zijn 40-jarig lidmaatschap van de KNDB. Hij kreeg een gouden speld uitgereikt door Paulien Ribbers, namens de KNDB, en een prachtig dambord met bijbehorende damstenen.
Jan Maarse werd gehuldigd vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap van de KNDB.
Verder werden tijdens de vergadering de prijzen uitgereikt aan de winnaars van de afgelopen onderlinge wedstrijden. Willie Ribbers is winnaar geworden van de Herfstcompetitie. Paulien Ribbers werd 2e en Jan Maarse is op de 3e plaats geƫindigd.
De finaleronde werd gespeeld in 2 groepen. Stefan von Kann werd, na barrage, met 7 punten winnaar van de finaleronde groep A. Hij mag zich damkampioen van Beltrum noemen. Toon Baks werd 2e met 7 punten. Willie Ribbers eindigde met 2 punten op de 3e plaats.
Jan Maarse werd met 8 punten winnaar van de finaleronde groep B. Theo Baks werd 2e met 5 punten en Jan von Kann eindigde op de 3e plaats.
Daarnaast werd aan de winnaar van het sneldammen de wisselbeker uitgereikt. Winnaar van het sneldammen werd dit seizoen Stefan von Kann. Toon Baks eindigde op de 2e plaats en Jan Maarse eindigde op de 3e plaats.
DIOS-Beltrum gaat nu met zomerreces en op dinsdag 1 september 2015 weer beginnen aan het nieuwe damseizoen. Het zal dan aantreden met een 1e en 2e team in de 2e klasse Oost Gelderland.


Duivensport

3e vitessevlucht P.V. De Snelpost

Groenlo - Voor de derde vitessevlucht van 2015 staan de duiven op zaterdag 25 april j.l. in het Belgische Asse Zellik op een afstand van 206 km. Ingekorfd hebben 6 liefhebbers 141 duiven waardoor er 36 prijzen in de pot zitten. Als er (eindelijk) gelost kan worden is het inmiddels 15.30 uur. De eerste prijsduif is dan om 17.28.16 uur van Marco Klein Falckenborg en de laatste prijsduif is om 17.44.31 uur van Remie te Molder. Wederom, en ondanks de negatieve omstandigheden, is het concours binnen een ruim kwartier gedaan.

In de ochtend en een deel van de middag trekt een regenfront naar het oosten weg. Daarna volgen er opklaringen op de vlieglijn en enkele open plekken met wellicht een mager zonnetje. Desalniettemin arriveren de eerste duiven in de regen en wordt het een 'rare' vlucht. De wind is gelukkig voor de duiven matig zuidwest, staartwind dus, en de temperatuur is maximaal 17 graden. Al met al geen bijster goede condities.
Met een vroege duif speelt Marco Klein Falckenborg de eerste prijs, de meeste prijzen, 4 duiven bij de eerste tien en in totaal 12 uit 56. Tweede is Hemmie ten Brincke met 6 uit 19 en derde Fons Nijhof met procentueel de hoogste score. Hij komt uit op 11 uit 30. De extra prijzen:het eerste haantje wordt gewonnen door Fons Nijhof (15e) en het tweede haantje is voor Henk Woeltjes (24e).