Vera Hoffman, Michelle Arink en Tristan Hoffman verklaren het nieuwe speeltoestel voor geopend.
Vera Hoffman, Michelle Arink en Tristan Hoffman verklaren het nieuwe speeltoestel voor geopend. Foto: Henri Walterbos

Opening schoolplein Ni-je Veste Buitenschans

Leerlingen blij met nieuw schoolplein

Groenlo-Het is groot feest op basisschool de Ni-je Veste vrijdag 24 april. Op de locatie Buitenschans werden 's morgens eerst al de koningsspelen gehouden in het kader van Koningsdag, vervolgens een feestelijk gebeuren omtrent de gemeentelijke onderscheidingen van waardering voor Juul Krabbenborg, Ids de Vries, Luuk Ottink en Jeffrey Bonenkamp en vervolgens de officiële opening van het nieuwe schoolplein. Het kan niet op deze vrijdag.

Eerst mag Jeffrey met een hard schot van dichtbij als openingshandeling door een vel papier schieten dat voor een doeltje geplakt is. Vervolgens wordt het naambordje van de school onthuld en als laatste het kunstgrasveldje met daarop een hindernisbaan. Het kunstgrasveldje is mede mogelijk gemaakt door Kanjers voor Kanjers. Schooldirecteur Jan Relker is bijzonder in zijn nopjes met de diverse donaties die het prachtige schoolplein hebben mogelijk gemaakt. "Kanjers voor kanjers had afgelopen jaar in het kader van haar 5 jarig bestaan een jubileumactie. Als school hebben we daarvoor ingeschreven. We behoorden bij de 10 genomineerden. Alle genomineerden moesten stemmen vergaren. De vijf met de meeste stemmen kregen een bijdrage van € 5000, voor een speeltoestel. We hebben meer dan 1400 stemmen behaald en dat leverde een tweede plaats op. Dus € 5000, om onze speelplaats in te richten. Mede door bijdrages van de overblijfouders, oudercommissie, het schoolbestuur, het comité sponsorloop Groenlo en de bouwers hebben we deze prachtige speelplaats kunnen realiseren."
Namens Kanjers voor Kanjers namen Vera Hoffman en nieuwe voorzitster Michelle Arink het woord. "Als Kanjers voor Kanjers doen we niet enkel alleen maar iets voor kinderen met een beperking, getuige de bijdrage aan dit speeltoestel," liet Vera Hoffman weten, samen met echtgenoot Tristan Hoffman oprichter van de stichting. Aan hen de eer om het toestel te openen. Dit tot grote hilariteit van oud-leerling van de school Tristan Hoffman zelf.