Het kickbiken is inmiddels een populaire groepsactiviteit voor allerhande gelegenheden.
Het kickbiken is inmiddels een populaire groepsactiviteit voor allerhande gelegenheden. Foto: Henri Walterbos

'Vesting Speur Spektakel middag'
nieuwe activiteit tijdens Meimarkt

Naast het muziekspektakel van Q-music op zaterdag 16 mei wordt er op zondag 17 mei nog een nieuwe activiteit toegevoegd aan de Meimarkt in Groenlo. Het betreft hier een zogenaamde 'Vesting Speur Spektakel middag'. Deze wordt georganiseerd door Groenlo Vestingstad Promotion / Groepsuitjesgroenlo.

Vanaf 12.30 uur tot 16.00 uur kunnen de deelnemers starten bij de kickbikewinkel in de Kevelderstraat. Deze is gevestigd naast boekhandel Wiegerink. Men kan tijdens de 'Vesting Speur Spektakel middag' kiezen uit 3 leuke gezins- en of groepsactiviteiten. Deze zijn: het kickbiken (Vesting Battle), Get the Picture en de Vesting fotopuzzeltocht. Op deze middag worden speciale kermiskortingen gehanteerd.

Bij de 'Vesting Battle' op de kickbikes krijgen de deelnemers een plattegrond mee die bevestigd wordt op de kickbike. Men volgt de lijn op de routekaart. Op deze wegwijzer staan cijfers die corresponderen met vragen en opdrachten van het vragenformulier dat de deelnemer meekrijgt. Onderweg dienen dingen opgezocht te worden om er ondermeer een foto van te maken. Op het eindpunt volgt nog een leuke slotopdracht. Vesting kickbiken (Vesting Battle) is een fantastische en actieve manier om het vestingstadje Groenlo beter te leren kennen.

Bij 'Get the Picture' krijgen de deelnemers een boekje mee waarin een plattegrond van de vesting Groenlo staat. Hierop staat een lijn, de route, die al wandelend gevolgd dient te worden. In het boekje 17 detailfoto's van zaken die opgezocht moeten worden. Deze bevinden zich allemaal langs de route op volgorde van lopen. Eenmaal gevonden dan moet van de detailfoto het groter geheel gefotografeerd worden. Een andere opdracht in het boekwerkje is om de namen van bedrijven en merken te achterhalen van de diverse logo's die afgebeeld staan. 'Get the Picture' is een combinatie van wandelen, speuren en genieten in het vestingstadje Groenlo. Deelnemers komen langs de mooiste plekjes van Vestingstad Groenlo. Een prachtige gezinsactiviteit.

De 'Vesting Fotopuzzeltocht' is een erg leuke speurtocht in het vestingstadje Groenlo. Aan de hand van foto's en aanwijzingen loopt men een route langs de mooiste plekjes van Groenlo. Bij de foto's diverse vragen die allemaal betrekking hebben op de omgeving waar men zich op dat moment bevindt. Heeft men eenmaal het antwoord gevonden op de vraag, dan dient men een bepaalde letter van het antwoord op een plek onderaan het antwoordformulier te plaatsen. Samen vormen deze letters een zin. De 'Vesting Fotopuzzeltocht' is ideaal voor gezinnen met kinderen. Op de route ligt ondermeer het door kinderen altijd zeer gewaardeerde prachtige dierenpark Halve Maan.


reserveren: info@groepsuitjesgroenlo.nl
info www.groepsuitjesgroenlo.nl