Tessa Jans van Rap en Snel.
Tessa Jans van Rap en Snel. Foto: PR

Finalewedstrijd voor turnsters Rap & Snel in de 5e divisie

Groenlo - Op zaterdag 25 april vond de regiofinale plaats voor de turnsters in de 5e divisie. Tessa Jans en Milou Reinders van Rap & Snel Groenlo wisten zich voor deze wedstrijd te plaatsen en mochten het opnemen tegen andere turnsters uit Gelderland-Oost. Milou en Tessa kunnen terugkijken op een mooi turnseizoen.

Milou Reinders 20e bij Instap D2
Voor Milou is dit jaar pas het eerste dat zij deelneemt aan de wedstrijden en direct heeft ze zich al geplaatst voor de regiofinale. Milou heeft laten zien ook echt thuis te horen op de finale, want ze heeft ontzettend goed haar best gedaan en mooie cijfers behaald. Op haar favoriete onderdeel, de brug, heeft ze zelfs een mooie 9e plaats behaald met 13.000 punten. Ze heeft hard getraind om de hele oefening direct door te turnen, zonder tussen de elementen door te stoppen en dit is ontzettend goed gelukt. Dit resulteerde dan ook in dit mooie cijfer. Milou kan zich nu samen met de rest van de meiden voor gaan bereiden op de verenigingskampioenschappen die op zaterdag 4 juli worden gehouden bij sportpark Den Elshof in Groenlo.

Tessa Jans 14e bij Senior E
Tessa heeft sinds een aantal weken een enkelblessure, dus vooraf was het even spannend of zij aan haar finalewedstrijd kon meedoen. Gelukkig gaat het steeds iets beter met haar enkel, waardoor ze (met haar enkel in het tape) toch kon deelnemen. Na drie goede voorrondes, met één zilveren en één bronzen medaille, had Tessa op de finaledag helaas een minder goede dag. De balk is normaliter het beste toestel van Tessa, maar die dag kon ze na twee elementen niet blijven staan. In een finalewedstrijd zijn alle tegenstanders zeer aan elkaar gewaagd, dus een mindering van twee punten valt dan zwaar. Gelukkig wist Tessa op vloer een prachtige oefening te laten zien, hierbij viel zij op door haar prachtige houding. Het seizoen zit er nu op, Tessa kan haar enkel even rust geven en daarna verder trainen voor de toestelfinale in juni.

Milou Reinders