Frank Beurskens (geheel links) volgt Berry Koehorst (naast hem) op als voorzitter.
Frank Beurskens (geheel links) volgt Berry Koehorst (naast hem) op als voorzitter. Foto: Henri Walterbos

Frank Beurskens neemt voorzittershamer over van Berry Koehorst

Eind vorig jaar werd hij gebeld door lid van de organisatie, penningmeester Peter Scheinck, met de vraag of hij misschien zin had om toe te treden tot de organisatie van de Dweilorkestendag. Daar had hij wel oren naar vertelt hij. "Ik ben een keer bij de vergadering gaan zitten en kreeg direct al te horen dat ik de beoogde nieuwe voorzitter zou zijn die Berry Koehorst na dit jaar op moest gaan volgen," lacht Frank Beurskens (46). Dat is nog eens een binnenkomer, maar dat wilde hij wel. "Ik heb gezegd dat ik dit jaar dan mee zou lopen en mits iedereen van de club er daarna mee akkoord is, ik Berry dan wel op wil volgen."

Boegbeeld
Frank is geen onbekende 'in het Grolse' en kent iedereen binnen de organisatie. "Dat maakte het al een stuk makkelijker om toe te treden. Het is een mooi evenement waar ik zelf als toeschouwer altijd al enorm van genoot, en de organisatie is een mooie club mensen. Met al die vrijwilligers erbij die pro deo 'hand en spandiensten' verrichten, dan ben ik trots dat ik hier deel van uit mag gaan maken en er mijn steentje aan bij mag dragen. Ik heb iets met de muziek vanuit carnaval en vind het gewoon leuk iets te organiseren," motiveert hij zijn beslissing vanaf volgend jaar het nieuwe boegbeeld van de organisatie te zijn.

"Ik kan altijd nog een beroep doen op Berry"

"Het wordt allemaal zeer strak geregeld merk ik al sinds ik in de organisatie zit. Het zit al erg goed in elkaar. Ik hoop van meerwaarde te kunnen zijn. Ik ken de weg in Groenlo en binnen de gemeente." Maar eerst dit jaar nog als 'stagiair' dus. Frank lacht. "Ik loop al een tijdje mee. Dat ga ik op de dag zelf ook doen. Ik kijk er naar uit. Nu maar hopen op mooi weer. Hoe het daarna gaat zie ik vanzelf wel. Berry wil het liefst dat ik het zo spoedig mogelijk overneem. Geen probleem. Ik kan altijd nog een beroep op hem doen, want hij gaat niet weg. Hij blijft in de organisatie zitten."