Volop vertier in het Biggenparadijs.
Volop vertier in het Biggenparadijs.

PigPop voor 'piepjong' en 'stokoud'

Beltrum - PigPop is in haar 5-jarig bestaan inmiddels een begrip geworden en uitgegroeid tot een volwaardig festival. Niet voor jong tot oud, maar zelfs van ´piepjong´ tot ´stokoud´, waarbij altijd gezocht blijft worden naar nieuwe elementen. Ook dit jaar zitten er weer verrassingen in het programma. Het dagprogramma is gericht op een alle leeftijdsklassen, waarbij zeer veel aandacht is voor de allerkleinsten. Naast de inmiddels vertrouwde onderdelen Pigs on Stage, Biggenparadijs, sport en muziek staan vanwege het succes van afgelopen jaar ook weer de bingo en het vogelschieten (jeugd 8 tm 17 jaar) op de affiche. De terreinindeling zal hetzelfde zijn als afgelopen jaar, met ondermeer 3 muziektenten met ieder hun eigen programmering. En, een Biergarten met een onvervalste Bierstube.

Biggenparadijs
De organisatie van PigPop is blij dat kinderopvang 't Belhameltje wederom haar medewerking verleent aan de verzorging van het kinderprogramma. Voor de jongste bezoekers is er het Biggenparadijs. Voor een kleine vergoeding kan een stempelkaart gekocht worden en hebben de kleintjes een hele middag plezier. Met de stempelkaart krijgen ze toegang tot alle activiteiten en kan veel lekkers gehaald worden. In het Biggenparadijs kunnen ze meedoen aan leuke activiteiten, als luchtkussen, knutselen, schminken en nog veel meer. Ook aan de allerkleinsten is er gedacht, want voor hen staat er een grote box klaar met speelgoed of kan er geklommen worden op de rug van Domdim de Olifant, Zine Zwaan, Pjerke Paard of Wali Struisvogel! Verder zijn er kindvriendelijke theatervoorstellingen van ´Peer´, 2 toffe, frisse, grappige dames die de kerndoelen van het onderwijs verwerken in hun voorstellingen, kortom verantwoord gezond, en nog leuk ook!

Pigs On Stage 5.0
Het eerste lustrum van het festival dit jaar, dus ook van Pigs On Stage. Dansen, playbacken, live zang, acrobatiek, stand up comedy, goochel trucs, alles mag en kan. Opgeven hiervoor kan zowel online als schriftelijk, middels het aanmeldingsformulier in het PigPopboekje dat binnenkort verspreid wordt. Deze middag wordt voor deelnemers volledig verzorgd met drinken en allerlei lekkers. Kortom, het zal de sterren aan niets ontbreken met een VIB-arrangement (Very Important Beltrummer). De fans zullen weer aan de voeten van de deelnemers liggen. Voor elke deelnemer is er een aardigheidje, maar uiteraard zijn er vette prijzen te verdienen.

Kleurplaat
Natuurlijk is voorafgaande aan PigPop weer de mooie kleurplaat. Dit jaar van de hand van Marco te Nijenhuis. Inleveren van de kleurplaat kan t/m 23 mei bij 't Belhameltje, Coöp Beltrum en Basisschool De Sterrenboog.

Bingo voor 'jongen van vrogger'
Net als afgelopen jaar denkt PigPop ook dit jaar weer aan de ´jongen van vrogger.´ In samenwerking met Stichting Vrienden van de Hassinkhof en KBO Beltrum wordt er wederom een gezellige bingomiddag georganiseerd, met leuke prijzen. De tent is speciaal voor de oudere eregasten ingericht: De muziek staat zacht, ook nog eens in het Nederlands of in het Achterhoeks. Deels verzorgd door DJ Provo die plaatjes draait uit zijn oude platenbak, maar ook ´live´ muziek van de Paniektrekkers. Er is een natje en een droogje en tussendoor tijd om een spelletje te spelen. De bingo wordt gepresenteerd door het ´gouden duo´ Bart en Peter.


www.pigpop.nl


Kaartverkoop Reurpop bijna van start

Ruurlo - Het is bijna zover: de kaartverkoop voor alweer de achtste editie van het Reurpopfestival start aanstaande maandag 11 mei. Uiteraard kun je weer rekenen op die vertrouwde en unieke Reurpopbeleving. Maar er staan je ook de nodige verrassingen en vernieuwingen te wachten. Reurpop vindt dit jaar plaats op vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 juni.

De kaarten voor Reurpop worden vanaf maandag 11 mei verkocht bij de Obbink-filialen in Ruurlo en Lichtenvoorde, Focus Fashion in Ruurlo en Groenlo, Everwennink Ruurlo, La Touche Lochem en Welkoop in Vorden. De kaarten zijn dit jaar uiteraard ook weer online te koop via reurpop.nl. De organisatie heeft het dit jaar voor elkaar kunnen krijgen dat er online geen servicekosten in rekening worden gebracht en je dus alléén betaalt voor het ticket.
Woon je niet in Ruurlo en wil je gebruikmaken van het busvervoer? Dat kan! In samenwerking met Gelderesch reizen heeft Reurpop dit jaar wederom busvervoer. Een retourtje met de bus van en naar jouw woonplaats kost slechts 2,50! Zorg er in dat geval wel voor dat je tijdig reserveert.
Met ruim duizend bezoekers meer dan vorig jaar was er tijdens editie 2014 sprake van een flink bezoekersrecord. Zal het de organisatie dit jaar weer gaat lukken om het record van vorig jaar te verbreken?


www.reurpop.nl