Molen Hermien.
Molen Hermien.

GHV leert vissen met feeder

Groenlo - Het vissen met de feeder of winckle-picker is in de jaren 80 overgewaaid, hoe kan het ook anders, uit Engeland en is sindsdien bijzonder populair. De feederhengel onderscheidt zich van andere hengels omdat de topactie bijzonder licht is, de top van de hengel wordt gebruikt om de beten door te geven. Door de top te verwisselen kun je met verschillende gewichten (voerkorven) vissen. Het beste is om een zo licht mogelijke top te gebruiken om tijdens het feederen de aanbeten zo goed mogelijk te kunnen detecteren, maar vis je op de rivier (zoals de IJssel) in de volle stroom dan pak je de zwaarste top die je hebt. De voerkorf is aanzienlijk zwaarder (80 gram of zwaarder) en een dunne top gooi je zo aan gruzelementen, daarnaast zijn de beten zo fel dat deze ook met een dikke top prima te zien zijn.

Met het vissen met een feeder wordt vooral witvis gevangen, afhankelijk van het water waarin men vist. Met de feeder kun je op elk type water de vis aan de schubben komen: kanalen, rivieren, meren en natuurlijk ook de Groenlose grachten.
De GHV heeft enkele goede vissers die overal in de regio met de feeder aan de slag gaan: de Berkel, de Oude IJssel en de IJssel zijn voor hen geen onbekend terrein. Elk water kent een andere aanpak, maar de basis is hetzelfde. Vis je op de Berkel met weinig stroming of ga je in de volle stroom vissen op de IJssel: als de basis goed is dan maakt het water niet uit. Alleen het materiaal is anders.
Binnen de vereniging zijn er meerdere leden zijn die zo'n 'ding' in de schuur hebben staan maar hier niet of nauwelijks mee vissen. Wat de reden hiervan is, is niet bekend, maar de GHV wil je wel graag de basisbeginselen leren zodat je zelf deze leuke manier van vissen onder de knie kunt krijgen en, niet geheel onbelangrijk, vis kunt vangen.
De GHV wil bij genoeg animo een keer op een zondagochtend naar de Oude IJssel. Heb je geen eigen feeder of winckle-picker dan stelt een van de verenigingleden er wel een beschikbaar.
Allereerst wordt er verteld wat het feedervissen nu precies inhoudt, wordt jouw materiaal gecontroleerd en krijg je te zien hoe je een geschikte montage moet maken. Daarnaast laten de vissers zien hoe je het beste in kunt gooien. Daarna ga je zelf aan de slag met het maken van een montage. Is het gelukt met het maken van de montage, dan ga je oefenen met het ingooien. Heb je dit eenmaal onder de knie, dan gaat er gevist worden.


KorenVesteval in Groenlo

Groenlo - De mannenzangvereniging Inter Nos organiseert een KorenVesteval in Groenlo. Het Vesteval wordt gehouden op zaterdag 13 juni 2015 van 12.00 tot 17.00 uur.

Er wordt opgetreden op 6 verschillende locaties, namelijk Gunnewijk Mode, BS22, de nieuwe Versmarkt, het VVV-kantoor, bar De Lange Gang en in City Lido. De optredens zijn gratis toegankelijk en vinden binnen plaats. De koren, waaronder uiteraard Inter Nos, komen uit o.a. de gemeenten Oost-Gelre, Aalten, Berkelland, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Er zullen in totaal 12 koren aan het KorenVesteval meedoen. Een compleet overzicht van de koren en de plaatsen van herkomst is te vinden op de site van Inter Nos, www.internosgroenlo.nl, Op de dag zelf zal op verschillende plaatsen in het centrum van Groenlo informatie worden aangeplakt omtrent het schema van optreden en de locaties.


Hermien doet mee met
Nationale Molendagen

Harreveld - Zaterdag 9 mei en zondag 10 mei a.s. zijn de Nationale Molendagen.

Ook beltkorenmolen Hermien te Harreveld is dan geopend, zolang de molen draait. Iedereen is welkom dan een kijkje te nemen.