De riante buitenruimte van Kindercentrum 't Belhameltje in Beltrum.
De riante buitenruimte van Kindercentrum 't Belhameltje in Beltrum.

Kindercentrum 't Belhameltje doet mee

Dag van de Groene Kinderopvang

Beltrum - Dinsdag 19 mei aanstaande is landelijk de dag van de Groene Kinderopvang. Een initiatief van Stichting Groen Cement, een groep bevlogen mensen die op vrijwillige basis veel tijd en energie steekt om de kinderopvang in Nederland groener te krijgen. Kindercentrum 't Belhameltje in Beltrum was het eerste kinderdagverblijf in Gelderland dat het kwaliteitsmerk Groene Kinderopvang mocht voeren. Het is dan ook geen verrassing dat dit kindercentrum speciale aandacht aan de dag van de Groene Kinderopvang besteedt. Het thema 'de moestuin' staat op deze dag centraal en de nieuwe moestuin zal feestelijk door de kinderen van 't Belhameltje worden geopend en in gebruik worden genomen.

Ook de rest van deze week staat in het teken van 'de moestuin' en zullen er allerlei activiteiten worden ondernomen voor en met de kinderen.

De kinderen maken zelf groentesoep

De kinderen maken zelf groentesoep, ze proeven verschillende soorten groenten en fruit, poten zaadjes en ontdekken hoe uit zo'n zaadje een plantje groeit, ze brengen een bezoekje aan de groentekraam op de markt en op elke groep staat een echte groentekraam.

Door deze activiteiten worden de kinderen op een speelse en natuurlijke manier geprikkeld en kunnen er op elk ontwikkelingsgebied mooie stappen worden gemaakt.
Ze maken samen soep (sociaal-emotioneel), ze tellen geld en fruit bij de groentekraam (rekenvaardigheden), ze poten plantjes en zaadjes (motorische vaardigheden) en spelen winkeltje in de groentekraam (spraak/taalontwikkeling).
Nieuwsgierig geworden naar kindercentrum 't Belhameltje en wat Groene Opvang voor uw kind kan betekenen? U bent van harte welkom op de dag van de Groene Kinderopvang op kindercentrum 't Belhameltje aan de Severtweg 6a in Beltrum. De deuren zijn open van 10.00 uur tot 16.00 uur.


www.belhameltje.com
dagvandegroenekinderopvang.nl