De Molenberg in Groenlo kreeg opmerkingen over de hygiëne.
De Molenberg in Groenlo kreeg opmerkingen over de hygiëne. Foto: Theo Huijskes

Variëteiten uit de raadscommissievergadering

Bezorgdheid bij de gemeente over hygiëne bij De Molenberg

Oost Gelre - De nieuwe sportvisie voor de gemeente Oost Gelre komt in de raadsvergadering van 14 juli aan de orde. De voorbehandeling is gepland in de raadscommissievergadering van 30 juni a.s. Een en ander liet wethouder sportzaken Jos Hoenderboom weten tijdens de afgelopen week gehouden commissievergadering.

"Na een enquête en een op 14 april jl. gehouden overleg met vertegenwoordigers van de sportverenigingen in Oost Gelre, is deze week inhoudelijk gezien de laatste hand gelegd aan de nota. Het is de bedoeling dat de komende week behandeling plaatsvindt in het college van burgemeester en wethouders, waarna een terugkoppeling plaatsvindt naar de sport- organisaties en verenigingen in deze gemeente. Wanneer het totaal aan de commissie en de raad zal worden voorgelegd, is er tevens een uitvoeringsparagraaf bijgevoegd."

De Molenberg

Op een vraag van Ronald Willering (OOG) met betrekking tot een publicatie in het dagblad De Gelderland over een belichting van de hygiëne in verzorgingshuis De Molenberg in Groenlo, deelde Hoenderboom mee dat de gemeente een en ander weliswaar serieus neemt, maar daar verder geen zeggenschap over heeft. Dit laatste was Willering zich ook bewust, maar wilde desalniettemin weten hoe het college met dit soort berichten omgaat. "Zijn de criteria, die de gemeente Oost Gelre bij aanbestedingen stelt, toereikend om deze aanbevelingen van de inspectie zoveel mogelijk te voorkomen?" Wethouder Hoenderboom: "Het betreft hier een bijzonder belangrijke aangelegenheid. In samenspraak met andere, omliggende gemeenten en de GGD zijn wij bezig om op dit terrein meer aandacht te geven aan de zorg. Zo zijn wij voornemens om het toezicht in te vullen met totaal onafhankelijke toezichthouders."

Mestvergister

Met het oog op de geplande mestvergister op regionaal bedrijventerrein Laarberg deelde wethouder René Hoijtink de commissie mee dat het eerder geplande gesprek met gedeputeerde Conny Bieze, dat geen doorgang vond, nu gaat plaatsvinden op 21 mei a.s. "In dat gesprek zal ondermeer de door de fractie van OOG ingediende en door de raad aangenomen motie aan de orde komen. Daarnaast is er volop overleg gaande met bureau Van Westreenen namens de initiatiefnemer van de mestvergister en de Omgevingsdienst Achterhoek, omdat deze beide partijen elkaar nog niet hebben gevonden."

Hoijtink haalde verder ook aan dat er een gesprek heeft plaatsgevonden met de Stichting 'Megavergister Nee'. "Hierbij zijn diverse zaken aan de orde gesteld, waaronder het gezondheidsaspect van de Groenlose bevolking in het geval er een mestvergister komt. Verder is de mededeling gedaan dat Jaap Cannegieter uit Groenlo als woordvoerder van deze stichting zal fungeren."