Tien van de twaalf Pfeifer Challenge-boys bij de eerste presentatie.
Tien van de twaalf Pfeifer Challenge-boys bij de eerste presentatie. Foto: Theo Huijskes

Pfeifer Challenge-boys op schema voor
monsterrit naar Parijs

Groenlo - De dagen waarop het allemaal moet gaan gebeuren (28 en 29 augustus a.s.) komen dichter en dichter bij. Het wielerspektakel met de naam Pfeifer Challenge, waarbij de opbrengst ten goede komt van KiKa (KinderenKankervrij). Een twaalftal ambitieuze, recreatieve wielrenners gaat dan een enorme uitdaging aan door op donderdag de 28e vanuit Maastricht in één ruk naar Parijs te fietsen en weer terug om vervolgens op vrijdag de 29e 's avonds op de Markt in Groenlo te finishen.

Maar om deze monsterrit tot een goed einde te kunnen brengen, zal er veel, heel veel getraind moeten worden. Daar is men onder goede begeleiding al weken volop mee bezig. Een belangrijke voorlopige test volgt nu op donderdag 14 mei a.s. (Hemelvaartsdag). Er staat dan onder het motto 'Ouderwets dauwtrappen' een rit op het programma van ruim 400 kilometer. In alle vroegte en dat om 3.30 uur gaat men op de Markt in Groenlo van start. Er wordt dan via Apeldoorn en Harderwijk gefietst richting Flevoland, waarna vervolgens de dijk Enkhuizen-Lelystad wordt overgestoken. Langs de Noord-Hollandse kust fietst men daarna richting de Afsluitdijk om zodoende de oversteek naar Friesland te kunnen maken. Van daaruit wordt er via Emmeloord en Deventer weer koers gezet richting Groenlo.
Een tweetal deelnemers aan de Pfeifer Challenge eind augustus, die zich volop aan het voorbereiden zijn en dus ook donderdag deel uitmaken van de rit, zijn Maurice Gelinck (39) en Bobby Mellendijk (33). Beide renners kijken nu al uit naar het grote gebeuren in augustus.
"De voorbereidingen verlopen naar wens. Een ieder van ons team pakt de uitdaging bijzonder serieus op", vertelt Maurice Gelinck, na 7 jaar op de mountainbike nu al weer 3 jaar bezig op de racefiets.

Er is een dauwtraptraining van ruim 400 km

"Iedereen beseft terdege dat men het nodige ervoor moet laten staan, dat er volop getraind moet worden om het gezamenlijk gestelde doel te bereiken. Als complete groep fietsen wij iedere zondag zeker 100 kilometer en soms nog veel meer. Daarnaast is iedere renner voor zichzelf bezig op individuele basis dan wel bij de toerclub, waarbij men aangesloten is. Onder leiding van Wolter Kluivers (eigenaar van het Sport Medisch Advies Centrum Sporthomed in Eibergen en Enschede, ThH) ondergaan wij gaandeweg het totale voorbereidingstraject diverse conditie- en andere testen."
Bobby Mellendijk zit pas sedert 2013 op de racefiets. "Tot mijn 15e levensjaar heb ik veel gedaan aan fietscross en de mountainbikesport. Nu weer lekker bezig zijn op de racefiets bevalt mij uitstekend. Ik ben lid van de wielerclub De Stofwolk en ben mij aan het voorbereiden om in 2016 volop aan de wedstrijdwielersport te gaan deelnemen. Maar vooralsnog is vanzelfsprekend alle aandacht gericht op de Pfeifer Challenge 2015!"