Het kampioensteam van Vios Beltrum.
Het kampioensteam van Vios Beltrum.

Voetbal

Vios A2 Kampioen

Beltrum - Zaterdag 2 mei was het feest in Beltrum. De A2 van Vios Beltrum is net kampioen geworden.

Met een grote touringcar gevuld met spelers, begeleiding, fanatieke ouders en supporters vertrok de bus om kwart voor 1 naar Colmschate in Deventer. Het was opvallend rustig in de bus, de spelers waren lichtelijk gespannen. Maar ja, er staat tenslotte ook veel op het spel. Eindelijk was het dan zover en kwamen 'onze jongens' het veld op. Gelukkig kwam Vios al snel op voorsprong door een treffer van Lars Bleumink. Colmschate scoorde voor rust nog een tegendoelpunt, dus met de stand van 1-1 gingen 'we' de rust in. Vios was sterker, maar als je wilt winnen zal er gescoord moeten worden. Na een flinke peptalk van Peter Nijhuis in de rust togen de spelers weer richting veld. De supporters schreeuwden hun kelen rauw en met resultaat. Dirk Schilderinck scoorde een prachtig doelpunt: 2-1. Daar bleef het niet bij, want Dirk maakte uiteindelijk nog een doelpunt en zo sloot Vios A2 af met een 3-1 winst. Het was nog even wachten op het eindsignaal, maar gelukkig volgde dat ook na niet al te lange tijd.
Vuurwerk, fakkels, juichende spelers en supporters, het leek wel eredivisievoetbal. De spelers togen naar de kleedkamer voor een welverdiende bierdouche en de supporters snelden naar de kantine waar het bier rijkelijk vloeide. De terugweg in de bus was de stemming heel anders dan de heenweg. Het was supergezellig. Iedereen werd uitbundig bedankt en toegezongen door de spelers.
Weer terug in Beltrum werd er snel een platte wagen gehaald waarna de ware kampioenen door Beltrum trokken en uiteindelijk bij café restaurant Dute aankwamen en de show stalen met het nummer van, hoe kan het ook anders, Queen: We are the champions. Het kampioenschap werd uitbundig tot in de late uurtjes gevierd.


14e Grols Kampioenschap schieten

Groenlo - Schietvereniging De Kroon organiseert een leuke schietavond voor bedrijven, buurten en vrienden vanaf 12 jaar.

Het schieten van 12- t/m 17-jarigen gaat onder begeleiding van een volwassene. Per team kunnen 4 schutters meedoen. Er wordt geschoten met een luchtgeweer (4,5 mm), op een 10 meter baan, opgelegd (deelname is op eigen risico, eigen buks/schietkleding is niet toegestaan).

Locatie: Schietbaan Café De Kroon, Notenboomstraat 46 te Groenlo. De voorrondewedstrijden zijn op 21, 22 en 29 mei 2015. De finalewedstrijd is vrijdag 5 juni 2015 (de beste 12 teams gaan door). De aanvang van de wedstrijd is om 19:30 uur. Kosten: € 5,- per persoon. Aanmelden: voor 13 mei 2015. Dit kan via frankpenterman@hotmail.com of via een inschrijflijst bij Café De Kroon. Wanneer een datum uw voorkeur heeft kunt u dit aangeven, het is echter niet zeker of aan alle wensen gehoor kan worden gegeven.


Duivensport

P.V. De Snelpost

Groenlo - Voor de eerste midfondvlucht staan de duiven in het Franse St. Quentin op een afstand van 337 km. Als er om 10.15 uur gelost kan worden, gaan 135 duiven van 6 liefhebbers op zoek naar hun hok en de eerste die daarin slaagt is een duif van Fons Nijhof om 13.12.49 uur, min of meer vergezeld door vijf hokgenoten die iets later arriveren. Om 13.26.42 uur is de laatste duif van Remie te Molder waarna het concours kan worden afgeblazen.

In de ochtend is er in Nederland nogal wat bewolking; reden waarom de lossing iets moet worden opgeschoven. Daarna volgen er droge periodes met het vooruitzicht dat in de middag de buienkans weer toeneemt. In Frankrijk zijn de condities beter; opklaringen en zon vanuit het westen. De wind zal langzaam toenemen van matig tot vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen. Staartwind dus waardoor de snelheden flink kunnen oplopen. De temperatuur beloopt 's middags de 16 graden.

Fons Nijhof heeft zijn vliegbrigade flink op orde: niet alleen de eerste prijs, maar de eerste zes duiven op rij (en bij de eerste tien). Met precies 50 procent prijs scoort hij in totaal 15 uit 30. Tweede is Marco Klein Falckenborg met 11 uit 55 en derde wordt Hemmie ten Brincke met 3 uit 17. De lijst wordt netjes gecompleteerd door Remie te Molder (3 uit 19) en Henk Woeltjes met 2 uit 10. De extra prijs op de vijftiende plek is het haantje voor Henk Woeltjes.

De uitslag
F. Nijhof: 30 mee/15 pr.: 1-2-3-4-5-6-16-17-19-26-28-29-31-32-33.
M. Kl. Falckenborg: 55 " /11 " : 7-8-9-10-11-14-20-21-25-27-30.
H. ten Brincke: 17 " / 3 " : 12-18-23.
R. te Molder: 19 " / 3 " : 13-24-34.
H. Woeltjes: 10 " / 2 " : 15-22.