Koppel Rooks - te Molder winnaars GHV Open Koppel

Groenlo - De organisatie kan weer terugkijken op een geslaagde viswedstrijd. Zaterdag 9 mei was het al vroeg druk in het clubhuis Het Wilgenpark voor de voorjaarsklassieker van het Oosten, het Open Koppel. Alle 40 koppels waren tijdig aanwezig en ze kwamen, net als andere jaren, weer uit alle windstreken: Heerlen, Utrecht, Langbroek, Boxmeer, Elst. Maar ook enkele koppels uit Duitsland wisten de weg te vinden naar Groenlo, zodat we kunnen spreken van een wedstrijd met internationale allure. Veel bekende gezichten, maar ook veel nieuwe deelnemers die een keer een wedstrijd willen vissen in de Groenlose stadsgrachten. De 1e prijs bleef in Groenlo: Bennie Rooks en Guus te Molder met 2365 gram.

De loting verliep soepel en snel en de deelnemers konden meteen na het loten verkassen naar de Grolse grachten. De organisatie had de gracht in vier vakken van tien koppels verdeeld, te weten de Kloostertuin, Geitenkamp/ Halve maan, de Maliebaan en het Hertenkamp. Na ruim een uur voorbereiden klonk om klokslag half negen het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Leuk om te zien hoe verschillend dat gaat. Het ene koppel voert zwaar in het begin, terwijl het andere koppel heel rustig begint met het aanvoeren om op deze manier langzaam een voerstek op te bouwen. Bij het koppelvissen is, bij de meeste koppels, één persoon verantwoordelijk voor het voeren en de ander begint meteen met vissen. De eerste visjes werden dan ook al gevangen voordat de voercampagne afgelopen was.

De nummer 1 kwam, zoals verwacht, uit het vak de Kloostertuin, nummer 2 kwam uit het vak de Maliebaan en nummer 3 uit het vak Geitenkamp/ Halve maan.

Koppel Splithof/Splithof, Koppel Rooks/te Molder en koppel en koppel Welgraven/ Polman.

Voor de hele uitslag zie www.visseningroenlo.nl

Eerst volgende grote door de GHV georganiseerde open wedstrijd is de wedstrijd om het Grolse Kanon (Open Groenlose), deze wordt gevist op zaterdag 8 augustus. Twee dinsdagen voor de Open Groenlose, en de dinsdag erna, zijn er weer de traditionele vakantie viswedstrijden, een mooie gelegenheid om een in aanraking te komen met het wedstrijdvissen of te oefenen voor de Open Groenlose. Inschrijven voor de Open Groenlose (wedstrijd om het Grolse kanon) kan vanaf 1 juli en alleen via opengroenlose@visseningroenlo.nl.

Maar natuurlijk zijn er ook weer, inmiddels niet meer weg te denken, de 50+ wedstrijden. De eerste wordt gevist op woensdag 20 mei, de tweede op 3 juni en de laatste op 17 juni. Loten vanaf 13:45 uur op de Maliebaan en er wordt gevist van 15:00 uur tot 18:00 uur.

De eerste wedstrijd in competitie verband wordt gevist op zondag 17 mei in, zoals het er nu naar uitziet, de IJssel bij Zutphen (de Hoven). Indien het anders wordt zullen de deelnemers tijdig geïnformeerd worden.