De eerste officiële huwelijksvoltrekking bij Stadscafé & Boothuis Welgelegen.
De eerste officiële huwelijksvoltrekking bij Stadscafé & Boothuis Welgelegen.

Vervolg van de voorpagina

"Highlight voor Oost-Nederland"

Groenlo - Terwijl architect Rob Rasquin het had over een fraaie en frisse compositie van Welgelegen, die mag gelden als een positieve impuls voor de Vestingstad Grolle en een highlight voor geheel Oost-Nederland, liet projectleider Björn Hulshof van hoofdaannemer Marku Bouw weten dat er door het gehele bouwteam een super prestatie is neergezet. Mede namens collega Marjolein Bangma deed Tessa Vos van Pubblik & Vos uit de doeken waarop het totale, de vier jaargetijden omvattende concept van Welgelegen is gebaseerd. "Het leven is datgene wat bij Welgelegen kan worden gevierd, en dat niet alleen bij zon, maar ook bij regen en sneeuw."

Bij horecavakman Willem Verhoeven, de exploitant van Welgelegen, overheersen alleen maar trotse gevoelens. "Wat begonnen is met een smsje van mijn kant vanuit Engeland richting Wiljon en Claudia en vervolgens een vliegende start tot gevolg had, is in een recordtempo en tijd gebombardeerd tot een regionale bekendheid, waarover ons alleen maar lovende reacties bereiken."

Eerste huwelijk
Drie dagen na de officiële opening van deze fonkelnieuwe horeca-accommodatie, en dat op vrijdag 15 mei 2015, vond op de veranda van het nieuwe Boothuis de eerste officiële huwelijksvoltrekking plaats. Het is het reeds enkele jaren in Groenlo woonachtige stel Jarno Krosse en Madelon Bloemendal, dat de geschiedenisboeken ingaat als het eerste echtpaar dat aan de oever van de Grolse stadsgracht elkaar het jawoord gaf. Daarnaast is het Rinske Kranen-Pothof, die als ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Oost Gelre, waarvan de naam zal worden vastgelegd als degene die dit eerste huwelijk op die plek voltrok. Exploitant Willem Verhoeven van Welgelegen en Koen Wellink, verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in en bij het Boothuis, zijn blij en trots dat het begin er is. "De kop is eraf en wij doen er alles aan om het onze gasten hier helemaal naar de zin te maken", aldus Koen Wellink.
Van het eerste bruidspaar is Jarno Krosse afkomstig uit Winterswijk en Madelon Bloemendal is geboren in Hengelo Gld. Na eerst tijdelijk gewoond te hebben in het centrum van Groenlo, koos het inmiddels als echtpaar door het leven gaande stel om zich met de aankoop van een huis aan De Snieder definitief in Groenlo te vestigen.
De verloving vond plaats op 19 augustus 2014 en het huwelijksaanzoek van Jarno richting Madelon werd gedaan tijdens een verblijf op één van de bergen aan het Gardameer in Italië. "Deze voorgeschiedenis heeft geleid tot de sprookjesachtige dag van vandaag op een heel speciale plek. Iets dat ik maar met één woord wil kenmerken en dat is 'Wauw'. Dit zeker gelet op de plek waar wij ons nu bevinden", aldus trouwambtenaar Rinske Kranen.
Het huwelijksfeest verder op de dag vond plaats in het Boothuis van Welgelegen, terwijl men voor het avondfeest had gekozen voor de feestzaal van City Lido, eveneens in Groenlo om vervolgens na afloop op huwelijksreis te gaan naar Tenerife.