Lady Virea op PigPop.
Lady Virea op PigPop.

Rockbands en DJ's op Beltrums festival

Muzikale cocktail op 5 jaar PigPop

Beltrum - Het fundament is inmiddels ijzersterk, het karkas staat als een huis, de aankleding verschilt jaarlijks enigszins, maar Pigpop is inmiddels niet weg te denken op de jaarkalender van muziekliefhebbers in de regio. De line-up voor het 1e lustrum ziet er wederom meer dan appetijtelijk uit. Liefhebbers van zowel 'bandjesmuziek' als DJ's komen volledig aan hun trekken. Feestbeesten zijn helemaal op hun plek op het knorrigste festival.

Rock-'n-roll is haar leven, Rockcafé Taste in Groenlo haar passie in combinatie met het zelf maken van muziek; Marion van Wijk, Achterhoeks enige echte rockbitch, stond afgelopen jaar al als gastzangeres op het podium van Pigpop met de formatie Complete. Dit jaar een compleet optreden met haar band According to Mary. De band is wereldberoemd op het Oerol-festival. Lekker knallen met de lekkerste rockcovers als Rockin' in the Free World, Proud Mary en Born to be Wild, haar levensmotto.
Een aardige portie in whisky verdronken bluegrass zijn tekenend voor hun muziek; dames en heren, The Small time Crooks: woest aantrekkelijke baarden, altijd netjes in pak, maar gaan met die banaan. The Small time Crooks hebben een ruig karakter; Hot, racious, swingy ragtime elementen gepaard met tin pan alley.
Met hun meer dan 20 jaar optreden, heeft Green Hornet het allemaal al eens mee gemaakt: Euroslag en Lowlands. Vanaf volgende week kunnen ze Pigpop bijschrijven op hun cv. De muziek valt het best te omschrijven als met soul en blues overgoten rock en roll in explosieve, groovie optredens. Onder het motto: "Iedereen wil meer Cash" dit jaar Def Americans, één van de beste Johnny Cash tributes ter wereld, met Beltrums bloed; Kim Wolterink. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden weer nieuw leven ingeblazen. Dan 'knappen met die handel' met Bon Scotch, een AC/DC-tribute band.
Dan Andere Koek, iets nieuws. Het is hard, het is dansbaar en zo Hollands als een koekje bij de koffie. Ska-punk, Nederlandstalige teksten, koper en een vleugje metal hebben hen in zes jaar gesmeed tot de ultieme feestmachine. Uit Groenlo the Black Albino's. Anders en vuig. Ruige sixties, garage en surfmuziek. Verrassende covers, klassiekers in het genre en alles met veel energie.

Wie meer van een DJ houdt, ook die komt volledig aan zijn/haar trekken op Pigpop. Lady Virea uit Dinxperlo timmert hard aan de weg als DJ. In de zomer stond ze op Ibiza, waar ze zich enkele maanden in het Walhalla van de DJ's bevond. "Op dit eiland wil ik later in de vetste clubs mijn eigen tracks laten horen". Na Pigpop zal ze waarschijnlijk naar Beltrum verhuizen. Feest DJ Martin zal het Danspaleis doen trillen hedendaagse top 40 hits, maar ook met house, dance, après ski of een stukje onvervalste Achterhoekse rock and roll. Daar zijn we in Beltrum niet vies van. DJ Mike Gerritsen wordt gezien als het talent van de aankomende jaren. Vele soorten muziek heeft hij zich eigen gemaakt. Zijn draaistijlen? House/Dance, Hardstyle, Après-ski, Jaren 80/90. Hij heeft zijn kunstjes al regelmatig in de praktijk gebracht bij City Lido, Reurpop, Café Het Wakkere Schaap en Dancefair 2015!
Tussen het dag- en avondprogramma, vanaf 18.00 uur, meer dan een tussenprogramma: Concordia meets Pigpop. Muziekvereniging Concordia en Pigpop hebben de handen ineen geslagen voor een verrassend concert.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij café de Brouwerij in Groenlo, zaal Dute en zaal Spilman in Beltrum, Tapperij van Ooijen Lichtenvoorde, café het Witte Paard Zieuwent en café Overkamp in Vragender.


www.pigpop.nl