The Very Next.
The Very Next. Foto: PR

Grolse Jazz presenteert The Very Next
bij Grolsch Brouwhuys

Groenlo - Op zondagmiddag 31 mei aanstaande speelt vanaf 16.00 uur in het onlangs vernieuwde Grolsch Brouwhuys de Lange Gang: 'steaming New Orleans & soul jazz grooves' van de band The Very Next. Het is het laatste zondagmiddagconcert van Grolse Jazz van het seizoen 2014-2015. Daarna gaat het in september verder met het Grols Jazz Vesteval.

New Orleans
Deze band bestaat uit zeven ambitieuze muzikanten die vonden dat het tijd was om hun artistieke hart te volgen en zich vol passie in te zetten voor muzikale vernieuwing en verbreding. Allen voelden de noodzaak om zichzelf binnenstebuiten te keren op zoek naar nieuwe, nog onontdekte muzikale sounds en songs.

Dursun Erbay met donkere stem en energiek optreden

Het resultaat is er. The Very Next brengt energieke ruwe souljazz met een duidelijke New Orleans-twist. Sinds 2014 is Dursun Erbay de nieuwe zanger geworden waarmee een nieuwe sound en nieuw repertoire is geschreven. Met zijn donkere stem en energieke optreden is door hem The Very Next nog 'dichter' bij de Amerikaanse muziekstad New Orleans gekomen.

Nieuw album
In april volgend jaar komt er een nieuw album van de band uit. Daarop komt origineel zelfgeschreven materiaal. Na het eerste album '10.000 Miles From New Orleans' uit 2011 staan de muzikanten nu te popelen om de rest van de wereld kennis te laten maken met hun nieuwe en eigenwijze repertoire.

Line-up
The Very Next is een 7-mans formatie bestaande uit de volgende mensen: Dursun Erbay – zang, Kasper Kalf – bas, Pim Dros – drums, Rein Godefroy – keys, Steven Dietvorst – bariton sax, Vincent Veneman – trombone, Gerben Klein Willink – trompet.


www.jazzvesteval.nl
www.theverynext.nl