Jeugdige vissers in actie aan de oevers van de Grolse gracht.
Jeugdige vissers in actie aan de oevers van de Grolse gracht. Foto: PR

Veel aandacht voor de jeugd bij de
Groenlose Hengelsport Vereniging

Groenlo - De Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) schenkt veel aandacht aan de jeugd. Met schoolvissen, vakantievissen en een viscursus.

Schoolvissen
Om te beginnen is daar het Schoolvissen. Hiermee is vorig jaar een start gemaakt. Met het Schoolvissen maken in vijf middagen maar liefst 135 leerlingen kennis met de hengelsport in het algemeen en de GHV in het bijzonder.
De schooljeugd wordt ontvangen bij hengelsportzaak Rene Bomers waar ze een powerpoint-presentatie krijgen over de stadsgracht en de GHV. Na deze powerpoint-presentatie weten de leerlingen onder andere hoe Groenlo aan de stadsgracht is gekomen. Hierna krijgen de leerlingen een interessante rondleiding in de hengelsportzaak.

Vroeger had elke familie iemand die je kon leren vissen

Na al deze informatie wordt het dan tijd om daadwerkelijk te gaan vissen. Hiervoor is de Kloostertuin uitgekozen. Daar hebben dan de vele vrijwilligers van de GHV alles al in gereedheid gebracht om een hengeltje uit te gooien. Tijdens het Schoolvissen zet de GHV zo'n dertig vrijwilligers in.

Vakantieviswedstrijd voor de jeugd
Op zondagmorgen 5 Juli zal er een grote jeugd vakantie viswedstrijd worden gehouden in de Kloostertuin. De deelname is gratis en hiermee zijn leuke prijzen te winnen in de twee leeftijdscategorieën. Vorig jaar was er een grote deelname. Vrijwilligers en de Viscoaches van de GHV zijn tijdens deze jeugd-vakantieviswedstrijd aanwezig om de kinderen waar nodig te helpen.

Viscursus
Onder het motto 'Vissen leer je bij de GHV' wordt voor alle kinderen in Groenlo, Beltrum en Zwolle een viscursus georganiseerd. Deze viscursus wordt verdeeld over twee middagen en wel op de woensdag middagen 1 en 8 juli. Vroeger had iedereen in de familie wel iemand die je het vissen kon leren maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Daarom pakt de GHV deze handschoen op middels deze gratis viscursus. Kinderen van 7 t/m 12 jaar kunnen aan deze gratis viscursus meedoen.
Tijdens de viscursus is plaats voor zo'n dertig kinderen. Mochten er meer dan dertig aanmeldingen zijn dan volgt in september nog een tweede cursus. Tijdens de de cursus leren de kinderen o.a. hoe je zelfstandig een vistuigje maakt en hoe je netjes de gevangen vis moet onthaken. Je leert aanslaan als je beet hebt, de dobber uitloden en hoe je een eenvoudig visvoertje maakt. Na de cursus ontvangen alle deelnemers een diploma.
Opgave voor deze viscursus kan uitsluiten via het e-mailadres jeugdviscursus@visseningroenlo.nl.


www.visseningroenlo.nl