Succesvolle turnsters van Rap en Snel.
Succesvolle turnsters van Rap en Snel. Foto: PR

Brons, zilver en twee keer goud voor
Rap & Snel Groenlo

Groenlo - Tijdens de toestelkampioenschappen op zaterdag 16 mei, probeerden acht turnsters van Rap & Snel de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. Tijdens een toestelfinale kunnen turnsters op ieder toestel proberen een medaille te behalen. Normaliter is er alleen een medaille beschikbaar voor turnsters die op de meerkamp (vier verschillende toestellen) goed presteren. Vandaag wisten zowel Meike Kok als Noëlle Klein Gunnewiek met twee medailles naar huis te gaan.

In categorie Jeugd 2 niveau F begon Lis Klein Gebbinck op de balk met een stabiele oefening, helaas één val. Bij vloer wist Lis aan de jury te tonen dat ze steeds sierlijker er strakker kan werken. Bij de brug wist Lis, met geleende turnleertjes, een oefening te turnen zonder enige tussenstops.
Meike Kok opende haar wedstrijd met vele zenuwen maar herpakte zichzelf bij vloer, waar ze met haar vrije oefening op muziek een gouden medaille behaalde. Na wat problemen tijdens het inturnen kon ze bij de sprong wel twee mooie overslagen aan de jury tonen. Bij de brug verliep haar oefening soepel. Vooral de hoge opzwaai was erg mooi. Meike mocht een zilveren medaille ophalen op het ereschavot.
In categorie Junior E turnden Romy Raaben en Marlien Schuurmans stabiel. Bij balk liet Marlien zien dat ze haar onderdelen onder controle heeft. Dit gehele wedstrijdseizoen is ze niet één keer van de balk gevallen. Nu nog even werken aan de 'wiebeltjes'. Romy had helaas een val met de koprol zonder handen. Marlien had een mooie brug, zonder tussenstops. Hierdoor wist zij hier een 6e plek te behalen. Romy blonk uit op de sprong. Dit onderdeel is normaal geen favoriet, maar ze vloog met een grote hoogte van de plank om de jury een half in half te tonen. Het was voor het eerst dat Romy dit onderdeel op een wedstrijd liet zien en haar vijfde plek mag er dan ook zijn.
Lisa Schukkink turnde in Junior 1 niveau D een goede wedstrijd. Helaas greep zij op brug en vloer nét naast de medailles. Een 4e plek was er op de vloer en ook op de brug.
Noëlle klein Gunnewiek is zes jaar geleden gestopt met turnen bij Rap & Snel, maar maakte een comeback tijdens de toestelwedstrijd. Ze opende haar wedstrijd op vloer met een eigen gemaakte choreografie en wist direct het beste cijfer van de dag neer te zetten. Een gouden medaille kon dan ook niet uitblijven. Bij sprong liet Noëlle een prima overslag en een half in/half uit zien, maar de concurrenten lieten veelal moeilijkere sprongen, met een hogere waarde, zien. Bij de brug mocht ze een bronzen medaille. Iets minder geluk had ze bij de balk met twee vallen. Ondanks dat: na een lange tijd weer uitkomen in blauw/wit en dan met twee medailles thuis komen is natuurlijk een prachtige prestatie.
In niveau Junior 2 D hebben Karlijn Krabbenborg en Rieke Huirne de wedstrijd geopend op de sprong. Allebei hebben ze een overslag én een half in/half uit aan de jury getoond. Karlijn behaalde een 6e plek op dit toestel. Bij de brug haalde ze ook een 6e plek. Rieke liet op vloer zien hoe hoog zij kan springen door de vering van de vloer heel goed te gebruiken. Een prachtig hoge salto met halve draai wist zij te turnen zonder één pasje na de landing.
De volgende wedstrijd voor de turnsters is tijdens de verenigingskampioenschappen op 4 juli in sporthal den Elshof.


www.rapensnel.nl