Ontsporinkjes

Gelukkig is het laatste lange weekend achter de rug. Nu weer terug naar structuur, ritme en regelmaat, zoals mijn therapeut mij al jaren aanraadt. Gelukkig is de wekelijkse deadline er nog om niet helemaal te laten ontsporen. De komende weken weer terug naar drankjes met koolzuur maar zonder alcohol en brood met beleg in plaats van toastjes met beleg.

Wat een week toch weer. De week tussen de opstijging ten hemel van de nummer 2 en de uitstorting van nummer 3.
Trijntje ontspoorde enigszins, ze bleek een Fyra-trein met een seksloos broekpak. Ze bereikte de eindbestemming niet, ze zong best wel goed maar met haar Walk Along mocht ze toch na de halve finale naar huis.
Gelukkig heeft Zweden gewonnen, met zo'n positief dansbaar liedje. 'We are the heroes of our time.' Mans Zelmerlow (ik heb geen zin om die Scandinavische tekens op te zoeken) en ik en nog een stuk of wat anderen. Die Mans wordt vast net zo beroemd als Abba. Of misschien ook wel niet.
Hij won zoals de songfestivaldeskundigen voorspeld hadden. Ja, het bestaat echt, songfestivaldeskundigen. Dat is net zoiets als een bloemencorsodeskundige of een dweilorkestendagdeskundige. Als je dat in Oost Gelre bent kom je zo op Gelre FM voor een interview.

Dat walken langs de Achterhoekse paden en lanen, daar bleek Henk H. destijds geen zin in te hebben. Hij had een fiets geleend, een jaartje of zo. Niet met de trein en toch ontsporen. En dat voor iemand wiens 2e, of 3e of 4e (ik ben de tel kwijt) huis bijna op het perron van ONS station staat. Heel doortrapt vond die fietslening plaats in Beltrum, in een andere gemeente dus. Wetende dat de opsporingssystemen van Berkelland en Oost Gelre niet helemaal op elkaar aansloten.
Zo jammer dit. Hadden we een keer een licht-getinte burgemeester (tenminste op sommige foto's), gebeuren dit soort dingen. Dat voedt weer de onderbuikgevoelens bij sommige roodnekken die zelf snel verbranden en niet kunnen hebben dat iemand anders mooi bruin is.
Ja, zijn mooie koffiekleur is natural born beauty. Henk is niet zo bruin van het liggen op 't Hilgelo, daar heeft een bestuurder van een fusiegemeente (of het nou voor of na de fusie is) geen tijd voor. En zijn kleurtje heeft Henk ook vast niet van de zonnebank, want daar moet je het muntje van tevoren indoen en dus eerst betalen.

In Ierland - maar twee landen links van ons in de atlas - is in een referendum 'ja' gezegd tegen het homohuwelijk. Uitstekende zaak, iedereen blij en de kerkvaders weer een beetje verder terug waar ze horen: diep in het middeleeuwse mandje.
Als in Oost Gelre - zelfs vóór de gemeentelijke herindeling van 2005 - mensen uit het r.k. Groenlo en het r.k. Lichtenvoorde met elkaar kunnen trouwen dan kon deze stap in r.k. Ierland toch ook niet uitblijven.
In Nederland kon iedereen al met iedereen trouwen (nou ja, bijna). Ook Henk. Dat zal wel niet met Frank B. zijn, dat was eenmalige naaipartij. Een tweemanstrijntje, een tandempje. Gratis.