Het jonge zwarte hengstje met zijn bruine moeder.
Het jonge zwarte hengstje met zijn bruine moeder. Foto: Ferry Broshuis

Jong hengstje wordt bewonderd
in dierenpark

Groenlo - Beheerder Bennie Klein Tank van de dierenparken aan de Halve Maan heeft daar twee weken bijna dag en nacht doorgebracht. Hij sliep in het onderkomen van de dieren waar de pony een veulen zou baren. Maar het leek net alsof de aanstaande moeder het er om deed: vorige week was Bennie overdag even weg en jawel op dat moment werd de geboorte van het jonge zwarte hengstje aangekondigd. Bennie was weer vlug terug en het is met moeder en zoon allemaal gelukkig goed gegaan en de afgelopen dagen hadden moeder en zoon niet over belangstelling te klagen.

Het gaat allemaal prima met het jonge hengstje dat nog geen naam heeft en de moeder wijkt niet van zijn zijde! Misschien is de naam Black Beauty een mooie, zo opperde al iemand.

Er zijn vele nieuwe vrijwilligers bijgekomen

Overigens is dit niet de enige uitbreiding van de dierenparken die al zoveel in de belangstelling staan. Bennie Klein Tank kon vertellen dat binnenkort - wanneer precies is onbekend - er ook een jonge ezel bijkomt en bij het gevogelte is er ook volop uitbreiding. Het is mooi dat de dierenparken zich zo goed ontwikkelen.

Open dag
Op zaterdag 20 juni aanstaande is er een open dag en dan kan iedereen de nieuwe aanwinsten komen bewonderen en verder natuurlijk genieten van de prachtige dierencollectie van De Halve Maan.

Vrijwilligers
Even leek het er op dat de dierenparken in zwaar weer zouden komen, maar door een heel goed initiatief van Patrick Pos zijn er vele nieuwe vrijwilligers bijgekomen en met financiƫle hulp van de gemeente is er een nieuw onderkomen gebouwd en ga zo maar door.
De dierenparken vervullen een hele nuttige functie, zoveel is de afgelopen tijd opnieuw weer eens duidelijk geworden.


groenlo.nl/dierenpark-de-halve-maan
www.facebook.com/DierenparkDeHalveMaan