Het bestuur van de Reuma Patiënten Vereniging.
Het bestuur van de Reuma Patiënten Vereniging. Foto: Mark Ebbers

Reuma Patiënten Vereniging
Oost-Achterhoek viert feest

30 mei is de dag dat de RPV Oost-Achterhoek 25 jaar bestaat. RPV Oost-Achterhoek staat voor Reuma Patiënten Vereniging Oost- Achterhoek. RPV Oost-Achterhoek bestrijkt het gebied Winterswijk, Aalten, Dinxperlo, Varsseveld, Lichtenvoorde, Ruurlo, Beltrum, Groenlo, Neede, Borculo, Eibergen en Rekken. De stichting stelt zich ten doel: haar leden met elkaar in contact brengen waardoor ze ervaringen kunnen uitwisselen, informatie en voorlichting geven, bewegingsactiviteiten aanbieden. Op initiatief van de RPV Oost-Achterhoek wordt er in zwembad 't Walfort in Aalten (2 groepen), zwembad Marveld Recreatie in Groenlo (2 groepen) en het zwembad Rozengaarde in Doetinchem (1 groep) hydrotherapie gegeven. De groepen maken gebruik van de deskundige begeleiding van oefentherapeutes Cesar of fysiotherapeuten. Zij bieden een bewegingsprogramma aan dat gericht is op lenigheid, spierkracht en conditieverbetering.

Verder is er een Nordic Walking groep van RPV Oost-Achterhoek actief. Ook hier is deskundige begeleiding aanwezig. Nordic Walking is een matig intensieve sport en daardoor ook voor veel reumapatiënten zeer geschikt. Ook al wordt er in groepsverband gelopen, toch is het voor iedereen mogelijk om een eigen tempo te volgen. Tijdens het lopen wordt er ruime aandacht besteed aan de techniek en worden oefeningen ingevoegd. Er wordt geëindigd met een cooling-down.
'Sporten met Reuma' is een project van de Reuma Patiënten Vereniging Oost-Achterhoek in samenwerking met Gelre Sports uit Lichtenvoorde. Ook deze activiteit wordt wekelijks in groepsverband gehouden in een aparte zaal. Alles is afgestemd op mensen met reuma en de daarbij behorende beperkingen en wordt begeleid door een gediplomeerd sportinstructeur.
Tenslotte organiseert de RPV Oost-Achterhoek regelmatig creatieve/informatieve avonden waarbij de leden ervaringen kunnen uitwisselen. Deze ontmoetingen worden door de leden als erg zinvol en nuttig ervaren.
Voor de toekomst heeft de RPV Oost-Achterhoek nog zeker ambities. De contacten met de medische specialisten, de gemeentes (verschuivingen in de zorg) en andere deskundigen zullen waar nodig geïntensiveerd worden. Ook wil de vereniging alert zijn en blijven als het gaat om nieuwe ontwikkelingen. Adequaat hierop in spelen en onder de aandacht brengen van de leden. De nieuwsbrieven en de contactavonden zijn daarom belangrijk.
Het jubileumfeest vindt plaats op 30 mei a.s. bij horecagelegenheid Beneman te Vragender en is toegankelijk voor leden en genodigden.


www.rpvoostachterhoek.nl