Mama's worden verwend bij tijdelijke beautysalon 't Rijckje.
Mama's worden verwend bij tijdelijke beautysalon 't Rijckje. Foto: PR

Mama`s worden verwend bij beautysalon
`t Rijckje

Groenlo - Vorige week hebben de peuters van kinderdagverblijf `t Rijckje (Kinderopvang Humanitas) aan de Emmasingel 60 hun eigen mama flink verwend. De moeders kregen in Beautysalon 't Rijckje een compleet verwenpakket voorgeschoteld met daarin een massage, gezichtsmasker, voetenbad en een bezoek aan de nagellakstudio. De peuters konden via figuren met verschillende kleuren uitzoeken welke beautybehandeling hun moeder mocht doen. Zo worden ze op speelse wijze bewust van kleuren en figuren.

Bij binnenkomst kregen de kinderen een figuur uitgereikt (rode cirkel, groene vierkant, oranje driehoek of blauwe rechthoek). Bij iedere behandeling lag ook één van deze figuren. Samen met hun mama konden de kinderen op zoek gaan naar de behandeling waar hun verkregen figuur ook lag. Een leuk spelletje én op speelse wijze bewust worden van de kleuren en figuren. Wiskids noemen ze dat bij Kinderopvang Humanitas.
Wiskids is wiskunde voor kleine kinderen op een speelse manier geïntroduceerd. Deze methode leert kinderen om zich op een systematische en vooral natuurlijke wijze te ontwikkelen. Wiskunde is een manier van denken en geen systeem van symbolen en formules. Nieuwsgierige peuters en kleuters bouwen als het ware een brug van het concrete denken (tastbaar en waarneembaar) naar het abstracte denken (symbolen en getallen). Als kinderen dagelijks spelen met wiskunde, raken ze vertrouwd met een logische manier van denken. Door ze te stimuleren om zelf logisch te denken en eigen ideeën uit te wisselen, worden ze uitgedaagd en tegelijkertijd bevestigd dat hun ideeën ertoe doen. Dit vormt een goede basis voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen. Want wat is er nou leuker dan samen iets gezelligs doen en er ook nog een heleboel van leren.
Ze leggen namelijk niet zo maar komkommertjes op het gezicht van mama. Ze kunnen er al een heleboel over vertellen en van leren. Welke kleur heeft de komkommer en wat is de vorm? Zijn de plakjes heel dun of dik gesneden? Is de komkommer heel lang of kort? En hoeveel stukjes zijn er dan?
Daarnaast lagen de mama`s soms zo ontspannen of deden de kinderen de behandeling zo uitgebreid dat een aantal mama's niet eens alle behandelingen hebben kunnen doen. Zo bleken sommige kinderen heel goed in het nagellakken. Zo goed dat ze de tijd namen om de hele vinger te kleuren of zelfs de vloer. Ook hadden ze aan één flesje bodylotion voor een mama niet eens genoeg.
Al met al een topdag, voor zowel de kinderen als de mama's. Spelen, leren en relaxen en dat in één ochtend.