Het weer was goed en ook het veld lag er mooi bij.
Het weer was goed en ook het veld lag er mooi bij.

Vijfde competitieronde touwtrekken
in Eibergen

Regio - Op zondag 17 mei werd alweer de vijfde competitieronde touwtrekken gehouden. Deze keer was touwtrekvereniging Eibergen de gastheer. Het weer was goed en ook het veld lag er mooi en glad bij.

In de ochtend kwamen de heren van Heure in actie in de klasse tot 680 kg. Bij het wegen bleek dat het lange Hemelvaartweekend had gezorgd voor hier en daar een pondje meer. Er werd daardoor eerst geprobeerd door middel van hardlopen de 7 kilo overgewicht weg te werken.
Dit bleek te veel moeite en daardoor moest er gewisseld worden. Er werd een heer ingewisseld voor een dame (Suzanne van touwtrekvereniging Koapman) zodat er toch gestempeld kon worden.

In eerste instantie leek hierdoor het team wat zwakker te zijn geworden, maar dat viel erg mee. Er werd hard getrokken met als eindscore de gedeelde 4e plaats in de daguitslag. De Bisons waren weer dagkampioen en liepen in de tussenstand weer verder uit. Tweede werden de heren van Vorden die in de tussenstand iets dichterbij de tweede plaats van Heure zijn gekomen. Okia werd derde.

Jeugd
Ook de jeugd van Heure kwam in actie. Zij werden tweede achter de jeugdploeg Bisons A en voor de jeugdploeg Bisons B. Ook kwam er een tweede jeugdteam van Heure in actie dat wel goed meetrok maar nog wat te kort kwam.
Zij werden dan ook puntloos laatste. In de tussenstand staat de jeugdploeg ook tweede achter de sterke Bisons A en voor de ploeg van Bekveld.

Dames
In de middag werd er getrokken in de klassen 640 en 720. Ook de dames kwamen in actie bij verschillende ploegen. Bij de dames werd Eibergen eerste voor Oele en Monnickendam. In de 640 klasse kwamen de heren net het beetje extra kracht tekort om wedstrijden te winnen.
Ze pakten nog wel een paar punten, maar konden eigenlijk geen potten breken en werden zesde. Okia en Bisons werden gedeeld eerste en beste van de dag. Eibergen werd op gepaste afstand derde.

De 720 ploeg van Heure begon stroef, maar gaandeweg ging het beter wat resulteerde in een tweede plaats achter Touwtje en voor Koapman.
In de tussenstand blijft Heure eerste voor Koapman en Touwtje.