De door de rook hoestende chauffeur wordt uit de auto gehaald.
De door de rook hoestende chauffeur wordt uit de auto gehaald. Foto: Ferry Broshuis

Ploegen uit Zwolle en Neder-Betuwe pakken 1e plaats in Groenlo

Jeugdbrandweerwedstrijden

Groenlo - Het was zaterdag in Groenlo in en om het voormalige gebouw van Hameland een drukte van belang. Reden: jeugdbrandweerwedstrijden en maar liefst 18 ploegen die de weg naar Groenlo hadden weten te vinden.

Opleiding van brandweermensen is heel belangrijk en zeker als het om jonge aankomende brandweermensen gaat, want dat zijn de opvolgers van de huidige generatie. En dat brandweerwerk is zwaar, zeker als je nog jong bent. Maar met grote inzet en soms met verbeten gezichten probeerden ze met succes de theorie in de praktijk om te zetten. Er waren rond het gebouw in feite twee wedstrijdbanen uitgezet. Er was een joyrider tegen de muur van het pand beland en dat leverde een verkreukelde auto en een wat bekneld zittende bestuurder op met veel rookontwikkeling in en om de auto. De chauffeur moest natuurlijk snel uit de auto worden gehaald, er moesten slangen worden uitgerold want binnen was ook nog eens vuur ontstaan en zo kreeg je een redelijk heftig scenario dat de jonge brandweermensen moesten zien op te lossen en graag natuurlijk ook snel. Zwaar werk waar inzicht, gevoel en samenwerking voor nodig is en dan is het heel nuttig dit te oefenen als straks de werkelijkheid ook zulke omstandigheden aanbiedt.
Er waren in totaal zoals gezegd 18 ploegen die deelnamen. Op het eind bleek dat de formaties uit Zwolle en Neder - Betuwe de eerste plek hadden bereikt. In de brandweerkazerne werden na afloop door de burgemeester van Oost Gelre de prijzen uitgereikt en werd nog eens nadrukkelijk vastgesteld dat dit soort jeugdbrandweerwedstrijden uiterst nuttig en belangrijk zijn.


Lentefair op Ludgerus

Zwolle - Zondagmiddag 7 juni wordt er op de St. Ludgerusschool in Zwolle een Lentefair gehouden van 13.30 tot 16.30 uur. Iedereen is welkom: de kinderen van peuterspeelzaal Klein Duimpje en hun ouders, opa's, oma's, ooms, tantes, buren, de oppas, inwoners van Groenlo/Zwolle en omstreken. De opbrengst komt ten goede aan Kanjers voor Kanjers, MOV en de school zelf.

Een onderdeel van deze middag zal een thee/koffietuin worden. De bezoekers kunnen hier een kopje koffie of thee met gebak bestellen. Verder verkopen leerlingen zelfgemaakte producten en spulletjes. Er zal een springkussen zijn. En er wordt een verloting gehouden met producten van Zwolse/Grolse ondernemers.


www.deltascholen.org/BS-St.-Ludgerus