Vele soorten muziek bij PigPop 2015.
Vele soorten muziek bij PigPop 2015. Foto: Henri Walterbos

Jeugdschutterskoning Tim Krabbenborg

PigPop meer dan alleen festival

Beltrum -"Het was een prima editie weer," kijkt scheidend voorzitter Sander Esselink van PigPop terug op de lustrumeditie van het festival, dat duidelijk meer is dan een festival alleen. "We hebben ontzettend veel geluk met het weer gehad. 's Morgens miezerde het een beetje, maar het werd in de loop van de dag alleen maar beter."

Er was ook de 5e editie volop vermaak voor iedereen. Niemand wordt vergeten binnen de Beltrumse gemeenschap. Dat is tevens één van de grote krachten van het evenement in het Berkellandse dorp. Lopen de gehele dag door kinderen over het terrein bij Stichting Halfweg, 's middags is het de oudste generatie Beltrummers die met zijn dertigen fanatiek bingo spelen in de tent.

Jeugdvogelschieten
Ook alles wat daartussen zit komt ruimschoots aan bod. Zo wordt er in 2015 voor het tweede achtereenvolgende keer het vogelschieten voor de jeugd georganiseerd. Jeugdschutterskoning werd Tim Krabbenborg.

Druk
Het was de gehele dag door druk op het terrein. Konden overdag 650 bezoekers geteld worden, 's avonds zelfs 1000.

Van De Dijk tot Rage Against The Machine

Het programma was er dan ook naar.Overdag was met name de Wipe Out baan van 50 meter een groot succes. Er werd veelvuldig gebruik van gemaakt.
's Avonds stond het muziekprogramma als een huis vanwege de natuurlijke overgang van het middag- naar het avondprogramma met Concordia Meets PigPop.
Sander Esselink: "De tent was goed bezet op dat tijdstip. Dat wat Concordia bood was veelzijdig. Het ging van Dansen op de vulkaan van De Dijk tot en met Killing in the name of van Rage against the Machine. Het was wat ons betreft een prima overbrugging naar het avondprogramma toe, met alleen maar goeie bands."

Positieve reacties
Vervolgens een goede opbouw in zowel de danstent als in de muziektent. Kregen de DJ's gaandeweg de avond de bezoekers steeds meer in beweging of aan het feesten, de live-bandjes trapten het pedaal flink in met een flinke dosis rock'n roll die prima tot zijn recht komt op Beltrumse gronden.
"We hebben veel positieve reacties gehad van de bezoekers. Ik heb regelmatig een hand gehad van mensen omdat ze een mooie avond hadden gehad," aldus Esselink.

Vertrekkende voorzitter
Sander Esselink treedt als een trots eerste voorzitter en bestuurslid terug uit de organisatie van PigPop. Hij zal enkel nog als vrijwilliger actief zijn op PigPop.
"Ja klopt. Er staat gewoon een leuk festival voor Beltrum met zelfs een aantrekkingskracht vanuit omliggende plaatsen. We hebben een goede samenwerking met Stichting Halfweg, die het terrein beschikbaar maakt. Het unieke karakter van het festival wordt namelijk ook voor een groot deel bepaald door deze mooie en bijzondere locatie die een zeer gunstige centrale ligging heeft voor veel van onze bezoekers."
Wie Sander Esselink gaat opvolgen is nog niet bekend.


www.pigpop.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding