Een beeld van een KvK Jeugd Mountainbike Clinic.
Een beeld van een KvK Jeugd Mountainbike Clinic.

Kinderen maken kennis met de fietssport

MTB Clinics Kanjers voor Kanjers

Groenlo - Ook dit jaar maakt Kanjers voor Kanjers er weer veel werk van om jonge kinderen kennis te laten maken met de fietssport. Het een en ander wordt met name in de praktijk gebracht met de organisatie van KvK Jeugd Mountainbike Clinics. Onder het motto 'Wees erbij, want fietsen is vet cool!' worden de clinics op diverse plaatsen in de Gelderse Achterhoek gehouden.

Voor 2015 heeft de organisatie van Kanjers voor Kanjers 'Samen Sterk' gekozen voor een zestal clinics. Zo werden er afgelopen zaterdag en zondag een tweetal clinics georganiseerd tijdens het bekende Wieler Festival Montferland in 's-Heerenberg. Al voor de derde keer op rij was Kanjers voor Kanjers bij dit wielerfestijn uitverkoren als het goede doel. Naast Jeugd MTB clinics, een Mountainbike Marathon, een zomercross en veel meer vond er dit jaar ook de Kanjers voor Kanjers Toercyclo plaats.

Een prachtige toertocht met daarin opgenomen -voor wie dat wou- een klein wedstrijdelement met een schitterende finale op een afgesloten parkoers. De Toercyclo kende twee afstanden, te weten 75 en 110 kilometer. De 75 kilometer was bedoeld voor fietsers die rustig wilden rijden tussen tijdrit en finale door en wilden genieten van de goed verzorgde pauzeplekken onderweg. De 110 kilometer was bedoeld voor degenen die ook tussendoor flink door wilden trappen. In het toertochtdeel was een tijdrit opgenomen. De tijd werd daarbij geregistreerd met een chip op de fiets. Diezelfde chip werd gebruikt om een uitslag op te maken over de laatste 17 kilometer en zo te bepalen wie zich algeheel 'clubkampioen' mocht noemen.
Wat betreft de Kanjers voor Kanjers Jeugd Mountainbike Clinics, deze trekken telkenmale veel belangstelling. Dit heeft mede te maken met het feit dat men zich verzekerd weet van ervaren mountainbike-instructeurs, die de enthousiaste kinderen, in de leeftijd vanaf zes jaar, de fijne kneepjes van het vak leren. Kinderen, die in het afgelopen weekend niet in 's-Heerenberg van de partij konden zijn, krijgen dit jaar nog enkele kansen. Bijvoorbeeld op zondag 20 september a.s. wanneer in Vorden de veldtoertocht van de Vordense Rijwiel Toerclub op het programma staat. Of op zondag 11 oktober a.s. bij de Wieler Toer Club in Neede dan wel op zondag 15 november a.s. tijdens de toertocht van wielerclub Peddelaars in Aalten.
Tenslotte is het eigenlijk overbodig om te melden dat de Jeugd MTB clinics ook op het programma staan tijdens het inmiddels traditionele grote Achterhoek Wieler Spektakel, dit jaar op zondag 22 november a.s. in Varsseveld oftewel rondom De Radstake nabij Heelweg.

Tussen de bedrijven door vindt uiteraard ook nog de Tristan Hoffman Challenge plaats. Zoals bekend wordt dit sportieve evenement gehouden op vrijdag 26 juni a.s. met de beklimming van de bekende Mont Ventoux in Frankrijk. Deze imposante berg van de wind staat bekend als de reus van de Provence. De Tristan Hoffman Challenge van dit jaar is de zesde editie op rij, waaraan ook deze keer naast fietsers ook kan worden deelgenomen door hardlopers en wandelaars.