De wandelaars zagen er kleurrijk uit
De wandelaars zagen er kleurrijk uit Foto: Ferry Broshuis

Wandeldriedaagse prachtig evenement voor wandelaar en kijker

Groenlo - Zo'n 1200 deelnemers waren er dit jaar bij de traditionele Wandeldriedaagse in en om Groenlo. En dit jaar - in overeenstemming met de wens van de organisatoren – waren er meer individuele lopers.

Al vele jaren is het een heel goed gebruik dat veel schoolkinderen deelnemen aan de wandeltocht en de klassen die ze vormen zijn goed te herkennen aan dezelfde outfit. In fraaie T-shirts gestoken zijn ze goed zichtbaar en bovendien wordt er onderweg ook flink gezongen wat de stemming er extra inbrengt.

Verschillende afstanden
Er werd gelopen op de afstanden, 3, 5 en 10 kilometer. Als je heel jong bent is 3 kilometer best een heel eind, maar met steun van familie en dergelijke is het toch te doen.

Afwisselende route
De route was dit jaar zeer afwisselend; elke dag een andere route en donderdagavond trokken ze door Zwolle en langs en aantal boerderijen en ze liepen zelfs dwars door een immense aardappelschuur en dat geeft toch een bijzonder gevoel.

Organisatie
De organisatie is al zeven jaar in successie in handen van een commissie die voortkomt uit de Lopersvereniging Groenlo. En ook dit jaar wist de commissie weer een prachtige organisatie neer te zetten, daarbij natuurlijk geholpen door de vele vrijwilligers die onderweg zorgden voor een goede afwikkeling op kruispunten, oversteekpunten en dergelijke.

Erg warm
De laatste avond - vrijdag - was het wel erg warm, maar de wandelaars met ook mensen van de stichting Lichtenvoorde en Humanitas hebben zich kranig geweerd. Er werd door de organisatie voortdurend gezorgd voor voldoende drinkwater en Albert Heijn zorgde voor een verfrissend ijsje.
Het was vrijdagavond zo dat het aangekondigde noodweer in Groenlo pas veel later tot op uitbarsting kwam en toen waren de wandelaars al veilig thuis.

Sponsoren
Tegenwoordig kun je met een dergelijk evenement niet meer buiten sponsoren en de commissie van de Avondwandeldriedaagse kan rekenen op steun van Albert Heijn, bakkerij Wissink, Bluemink Adviesbureau, het Groenlose Ondernemers Verbond en er is steeds opnieuw medewerking van de basisschool de Ni-je Veste die de ruimte van de school beschikbaar stelt en daar is de organisatie erg blij mee. Peter Gunnewijk had gezorgd voor mooie koppen.

"Leuk, volgend jaar doe ik weer mee"

Muziek
Aankomst en vertrek waren steeds vanaf de muziekkoepel aan de Maliebaan waar ook muziek werd gedraaid en waar het steeds een levendige boel was.
Vrijdagavond was traditiegetrouw de muzikale formatie Windkracht 11 present om de lopers op het laatst van pittige muziek te voorzien. Voor elke deelnemer was er een medaille beschikbaar.

Blijvertje
Een klein en wat door de hitte rood aangelopen meisje gevraagd wat ze ervan vond. Het antwoord: "Leuk, volgend jaar doe ik weer mee!"
Dat lijkt de juiste mentaliteit die er voor zorgt dat de Wandeldriedaagse een evenement is dat waarschijnlijk wel zal blijven bestaan in Groenlo.

Links Anke Vrijdag, midden Carla Andringa en rechts Ria Bluemink van de commissie
Ook opa's met kleinkinderen waren present!