Mantelzorgen

Ik kwam vast te zitten in een kijkersfile. Kijkersfile, ome Willem!? Ja, je kunt er buiten je schuld in terecht komen (zoals ik), maar iemand veroorzaakt zo'n file dus. Wat ben je dan voor zinloze mafkees als je langzaam gaat rijden om een ongeluk te bekijken en daardoor een file veroorzaakt. Ik kwam dus in een kijkersfile, niet hier natuurlijk, maar ergens bij de Utrechtse Heuvelrug. Ik was op weg van Oost Gelre naar Bussum, in verband met hoor en wederhoor.

Jos Wolterink zegt dat hij bedreigd is door Henk Heijman, omdat hij een voor Heijman beschadigende publicatie zou willen uitbrengen. Wolterink is trouwens niet door Heijman zelf bedreigd, zegt-ie, maar namens Heijman door een of andere Lichtenvoordse ondernemer, Wessels volgens RTV Noord-Holland. Wolterink zegt dat hij helemaal niet bezig is met een publicatie over Heijman, Heijman zegt dat Wolterink helemaal niet bedreigd is maar aangesproken door een goede vrind van de voormalige eerste burger van onze prachtige rustige gemeente. Aangeproken, ik denk dan aan: "We weten je te vinden. En je remleidingen ook."
Kinderen zijn het. Ruim boven de 60, maar nog steeds kinderen. Ondeugden, nozems, kornuiten zouden ze bij de Grolsch zeggen. Maar wel de landelijke pers gehaald, the Hank tenminste. Youp van 't Hek noemde de affaire in zijn column in NRC. Hij had het over bedreiging door een motorbende, daar maakte hij Solexjes en Berini's van, een beetje denigrerend over Achterhoekers. Jammer, van die Youp. Maar verder, goed stuk, en goeie betalers die NRC, zo hoorde ik.
Het kan bijna niet lang meer duren of de eerste liquidatie in het criminele circuit van verweven onder- en bovenwereld in Oost Gelre is een feit. Dan zitten onze verslaggevers daar natuurlijk bovenop.

Afgelopen vrijdag was de eerste tropische dag dit jaar. Bij Kruiswerk Achterhoek was het blijkbaar al eerder erg heet geweest, in elk geval had de zonnesteek daar al toegeslagen. Een professionele zorger heeft goedbedoeld in een vlaag van foute zelfmedicatie blijkbaar bedacht dat het een goed idee is dat amateur-mantelzorgers zichzelf kunnen ontlasten door tegen flinke betaling het sociaal contact met hun moeder, grootvader, lievelingstante, oude buurvrouw of anderen (die zich niet meer goed kunnen ontlasten) over te laten aan een tablet. Ik heb er geen woorden voor, daarom hou ik nou de kop maar dicht. Als ik nog meer te zeggen heb doe ik dat wel via de webcam. Voor 50 euri per maand.
Kruiswerk Achterhoek is toch niet zo'n zorgorganisatie met een grote baas die overal aan zaagt behalve aan zijn eigen stoelpoten en meer verdient dan toppolitici? Zoals Provinciale Statenleden. Er was een discussie over of die 1e of 2e klas moeten reizen. 1e klas natuurlijk! Politici moeten verwend worden, dan krijgen we de besten. Ook gemeenteraadsleden en wethouders en natuurlijk burgemeesters moeten 1e klas kunnen reizen met de trein. Ook Jos Wolterink, ook Henk Heijman, niet alleen va Bussum naar Lievelde, maar ook naar Frankrijk, of naar de Noorderzon. Als het maar niet zwart is.