Ook hangmatten zitten bij Zeiler in het assortiment.
Ook hangmatten zitten bij Zeiler in het assortiment. Foto: Mark Ebbers

Verschillende demo's en workshops in juni

Zomer bij Zeiler Lichtenvoorde

Lichtenvoorde - Bij Zeiler in het centrum van Lichtenvoorde hopen ze op een periode van mooier en stabieler zomerweer, net als waarschijnlijk iedereen. Maar dat hebben ook zij niet in de hand. Wat ze wel in de hand en in de winkel hebben is een uitgebreid en actueel assortiment tuinmeubelen en accessoires. En de barbecue-sensatie Big Green Egg.

Zaterdag 13 juni is er voor de mensen die er vroeg bij zijn 20% extra korting op tuinmeubelen en parasols, van 9 tot 12 uur. "Zaterdagmorgen is typisch de boodschappentijd voor de supermarkten, en de tijd dat de kinderen naar de sportvelden gaan," zegt directeur Laurens Snijders van Zeiler. "De meeste sporten liggen nu stil, en de mensen die van plan zijn om zaterdagmiddag naar ons te komen kunnen zichzelf behoorlijk wat geld besparen door nu zaterdagmorgen onze winkel te bezoeken."
Op dezelfde dag is er van 12 tot 16 uur een demonstratie door een team van Big Green Egg. Die demonstratie is in principe op het plein voor de winkel aan de Rapenburgsestraat. Het gaat sowieso door, er is een slecht-weer-scenario - bij het onvoorspelbare weer in Nederland geen overbodige luxe.
Vrijdag 26 juni is er een workshop Big Green Egg. Deze is al volgeboekt. Mensen kunnen nog wel komen kijken.

Koffie en slow juice
Na die van aankomende zaterdag zijn er deze maand nog meer demo's bij Zeiler. Zo is er op zaterdag 20 juni een koffiedag: een demonstratie over verschillende vormen van koffiezetten.
Een week later, 27 juni, is er een demo slow juicen. Over het maken van sap van groente en fruit op een gezonde en lekker manier. Slow juicen wordt ook in Nederland steeds populairder. Het sap is vaak kleurrijk en daardoor ook voor kinderen aantrekkelijk, ze krijgen zo de gezonde voedingsstoffen binnen die ze normaal nog weleens links laten liggen. Ook bij diƫtisten en in de sportwereld is het langzaam sap maken aan een opmars bezig. Laurens: "Bij het snel een sapje maken met bijvoorbeeld een blender wordt het product vaak beschadigd, dit gaat ten koste van de vitamines en mineralen."

Gewijzigde openingstijden
In verband met het veranderende winkelgedrag van het publiek gaat Zeiler de openingstijden aanpassen. Met ingang van maandag 6 juli, week 28, vervalt de maandagmiddagopening. De winkeltijden zijn vanaf die week: dinsdag tot en met donderdag van 9 tot 18 uur, vrijdag van 9 tot 21 uur en zaterdag van 9 tot 17 uur. En vanzelfsprekend de koopzondagen door het jaar heen.