Marcel Spikker in zijn winkel in Groenlo
Marcel Spikker in zijn winkel in Groenlo Foto: Ferry Broshuis

Marcel Spikker leeft voor het bakkersvak

Groenlo - Tot begin september vorig jaar had hier nog bijna niemand gehoord van Bakker Spikker, die twee prachtige bakkerszaken heeft in Haaksbergen. Maar vorig jaar nam hij de bakkerszaak van Rouwmaat aan de Oranjestraat 5 over en sinds die tijd kennen de mensen hem in Groenlo en omgeving ook met zijn grote variatie aan broden, gebak en al die andere heerlijkheden die de uitstekende bakkerij Spikker aanbiedt.

Het bakkersvak zit Marcel Spikker toch wat in de genen. Zijn oom was bakker in Haaksbergen en hij heeft wel meer familieleden die in dit mooie vak werkzaam zijn. Vanaf een jaar of 10-12 was de jonge Marcel al als hulpje bezig in de bakkerij van zijn oom en kwam op die manier al in aanraking met het bakkerswerk. Na de bakkersopleiding in Borculo en Doetinchem studeerde hij vijf jaar aan de lerarenopleiding in Wageningen (Pedagogisch Technische Hogeschool) en kwam daarna in het onderwijs terecht. Maar dat bleek toch niet echt zijn ding te zijn kun je zeggen. Op 21 jarige leeftijd kon hij de bakkerszaak van Busscher in Haaksbergen overnemen en kon toen zijn op dit gebied theoretisch gedane opleiding gebruiken voor de echte praktijk van het bakkersvak. Hoewel het in het begin best moeilijk was, voelde hij zich toch meteen als een vis in het water. Dit was wat hij wilde en tot op de dag van vandaag doet hij dat met passie en met heel veel plezier. "Je groeit er mee op en je raakt er door besmet", zoals hij het treffend uitdrukt.
Veel hulp krijgt hij daarbij van zijn vrouw Nancy, zeker ook als het gaat om het uitzetten van de lijnen voor de toekomst. Inmiddels hebben ze zoals gezegd twee bakkerszaken in Haaksbergen en vanaf 1 september vorig jaar dus de bakkerszaak aan de Oranjestraat 5 in Groenlo. En hij levert in Oost Nederland steeds meer banket want de faam die hij daarmee heeft opgebouwd begint steeds meer op te vallen.
Volgend jaar zit hij al een kwart eeuw in het bakkersvak en zijn passie is nog steeds groot. In september als zijn zaak in Groenlo een jaar bestaat, wil hij daar ook speciale aanbiedingen gaan doen. Zo is hij in Haaksbergen bekend van de speciale krentenwegge, de Hoeve Wegge en in Groenlo heeft hij nu de Grolse Wegge. Op dit gebied kan Marcel Spikker dus ook van alles leveren.
In totaal werken er 25 mensen in zijn bedrijf, fulltime en parttime. En dat vergt een hele organisatie. 't is alle wekke feest', zoals hij het op zijn Twents kernachtig uitdrukt.
In Groenlo begint de bakkerszaak van Marcel Spikker aan de Oranjestraat 5 steeds meer bekend te worden en krijgt hij ook steeds meer waardering. Een aanlooptijd is altijd moeilijk maar nu liggen ze op koers. Begin september volgt er dan een speciale actie. Zelfs een eenjarig bestaan moet worden gevierd, aldus Marcel Spikker. Let u daarom op de advertenties in deze krant!


Start pilot lichte muziek basisscholen

Oost Gelre - In het schooljaar 2015-2016 start een 2-jarige pilot lichte muziek in Oost-Gelre. De pilot wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van de gemeente Oost Gelre.

Het doel is dat kinderen uit groep 5 van de basisschool op een enthousiaste en leuke manier intensief kennis maken met lichte muziek of poplessen. De lessen sluiten aan op de AMV lessen. De leerlingen kunnen na schooltijd, in groepen van bijvoorbeeld 3 of 4, een jaar lang les krijgen in de lichte muziek. Er kan gekozen worden voor zang maar ook voor instrumenten. Er wordt in kleine groepen eerst drie weken per discipline apart geoefend. Daarna wordt er steeds in bandsamenstelling gespeeld. Het accent zal hierbij liggen op actuele nummers en akkoorden.
Docenten van Boogie Woogie zullen de pilot uitvoeren, op de basisscholen of geschikte locaties elders.