Burgemeester Bronsvoort opende zorgboerderij Bergensteijn officieel.
Burgemeester Bronsvoort opende zorgboerderij Bergensteijn officieel. Foto: PR

Zorgboerderij Bergensteijn geopend

Vragender - Op vrijdag 29 mei heeft burgemeester Annette Bronsvoort zorgboerderij Bergensteijn officieel geopend. In haar toespraak gaf ze aan dat er in een prachtige omgeving iets heel moois is gerealiseerd. Er zit visie en passie achter. Je krijgt snel een thuisgevoel. Ze prees met name dat Lyda van den Berg, de zorgonderneemster, op deze wijze zorg niet te ingewikkeld maakt.

In haar toespraak tot de genodigden, waaronder ook veel zorginstellingen, gaf Lyda aan te hopen dat men ook verderop in het land begrijpt dat zorg eenvoudig gehouden moet worden. "De nieuwe dagopvang voelt als een warme, zondagse jas. Deze jas is om de bezoekers te beschermen tegen allerlei regelgeving en, samen met de hulp van de onmisbare vrijwilligers, een aangenaam verblijf te geven".

In het daaropvolgende weekeinde zijn er twee geslaagde open dagen gehouden. Vele mensen waren onder de indruk van wat er daar in Vragender aan de Oorschotweg in de voormalige schapenschuur is gerealiseerd. Een dagopvang die plaats biedt aan zeven thuiswonende ouderen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Op deze wijze worden de mantelzorgers ontlast.

Thuisgevoel
Met de inrichting van de nieuwe dagopvang wordt geprobeerd de bezoekers een thuisgevoel te geven. Wat opvalt zijn de grote ramen, waardoor veel lichtinval mogelijk is, en het mooie uitzicht over de landerijen. Door de open keuken worden de bezoekers betrokken bij het koken.

"Het voelt als een warme, zondagse jas"

Bij de inrichting van de fraai uitgevoerde tuin is geprobeerd de bezoekers uit te dagen te gaan wandelen en veel buiten te zijn. De overkapping van de nieuw gebouwde schoppe geeft de mogelijkheid om ook bij minder mooi weer buiten te kunnen zitten. Door de mooie ligging midden in de natuur wemelt het van de vogels die een waar kijk- en luisterspel zijn.


www.bergensteijn.nl