Afbeelding
Foto: PR

Uitbesteding van productie- en logistieke activiteiten

Reorganisatie bij Nedap: 65 banen in Groenlo weg

Groenlo - Het technologiebedrijf Nedap gaat zich concentreren op activiteiten met hogere toegevoegde waarde. Daarom gaat het Groenlose bedrijf het grootste deel van zijn productie- en logistieke activiteiten uitbesteden en de eigen productiecapaciteit afbouwen. Om de kwaliteit en leverbetrouwbaarheid te garanderen, wordt de transitie in fasen doorgevoerd. De reorganisatie heeft flinke personele gevolgen, in Neede en in Groenlo.

De markten waarin Nedap opereert zijn de afgelopen jaren steeds internationaler geworden. Het bedrijf kiest er voor om zich zo veel mogelijk te richten op het 'in beweging brengen van markten'. Bij het produceren van componenten, het assembleren van producten, het inkopen van onderdelen en het verzorgen van logistiek wordt schaalgrootte steeds belangrijker om te kunnen concurreren. Daarom gaat Nedap meer gebruikmaken van de voordelen van grote en gespecialiseerde productie- en logistieke bedrijven en zijn eigen productieactiviteiten afbouwen.

De omschakeling bij Nedap zal ruim twee jaar in beslag nemen. Productiebedrijf Inventi in Neede (een 100% dochter van Nedap) wordt gefaseerd afgebouwd en uiteindelijk gesloten. Ook de productie in Groenlo neemt in omvang af. De komende jaren gaan daar door de transitie naar verwachting circa 65 vaste arbeidsplaatsen verloren.


www.nedap.com


Het slotakkoord voor Duo Cricket

Oost Gelre - De meesten zullen hen inmiddels wel kennen, de heren van Duo Cricket. Joop Spexgoor op drums en Peter Krabbenborg op de toetsen. Jarenlang hebben zij op allerlei feesten en partijen gespeeld en iedere keer opnieuw hebben ze er een feestje van weten te maken. Afgelopen weekend hebben ze hun laatste twee feestavonden verzorgd en zijn ze na 31 jaar gestopt.

In deze 31 jaar hebben Joop en Peter in veel zalen, feesttenten en op de meest bijzondere plekken mogen spelen. Bij veel buurtverenigingen waren ze te gast. Zo waren ze meer dan 25 jaar de vaste band van C.V. de Maïspotters. Ook hebben zij voor veel echtparen op al hun jubilea gespeeld. Vooral in de jaren '80 en '90 waren ze ieder weekend op pad. Ze kijken terug op een ontzettend mooie muzikale tijd.
Duo Cricket bedankt iedereen voor het vertrouwen en de gezelligheid.