Een beeld van de Buitenspeeldag 2015 op de Maliebaan in Groenlo.
Een beeld van de Buitenspeeldag 2015 op de Maliebaan in Groenlo. Foto: Theo Huijskes

Voor de tweede maal op Maliebaan in Groenlo

Buitenspeeldag 2015 groot succes

Groenlo - De Nationale Buitenspeeldag 2015 is wat Groenlo betreft een groot succes geworden. Dit is vanzelfsprekend in de eerste plaats te danken aan het fantastische zomerweer. Het gevolg hiervan was dat honderden basisschoolkinderen deelnamen aan allerlei buitenspelactiviteiten op de Maliebaan nabij de muziekkoepel in hartje Groenlo. Hoeveel kinderen het exact waren, durft niemand van de organisatie te zeggen. Omdat men zich op ieder gewenst tijdstip mocht melden, was het in feite de gehele middag een komen en gaan van kinderen.

Het was afgelopen woensdag 10 juni de tweede maal dat de Nationale Buitenspeeldag in Groenlo op de Maliebaan plaatsvond. Na enkele jaren daarvoor gebivakkeerd te hebben in de Grolse binnenstad, werd vorig jaar voor de eerste keer voor deze aan de Grolse stadsgracht grenzende locatie gekozen. En zeker ditmaal, gestimuleerd door het fraaie weer, bleek nog weer eens welk een 'place to be' de Maliebaan eigenlijk is. Een prachtig, tegelijkertijd verkeersvrij en daardoor bijzonder rustig stukje Groenlo, dat bijzonder geschikt is voor een dergelijke activiteit en waar het bovendien voor de kinderen, ouders, begeleiders en anderen goed toeven is.

Woordvoerder Arjan Paf van de organisatie was na afloop dan ook een tevreden mens. "Het was voor iedereen, actief of passief, een meer dan geslaagde middag. Inderdaad, hoeveel kinderen aan ons scala aan activiteiten hebben deelgenomen? Ik zou het niet kunnen zeggen, maar het waren er in ieder geval honderden." Arjan Paf, van beroep gymleraar, voelde zich vorig jaar geroepen om op vrijwillige basis zijn medewerking te verlenen aan dit voor de jeugd van Groenlo belangrijke evenement. "Naast de aanwezigheid van Rianne Breitner, Marloes Dekkers en Renate Reijrink, heb ik Christian Pillen en Thomas Porskamp er warm voor weten te maken, zodat wij met ons zessen garant staan voor de organisatie. Daarnaast hebben wij op de middag zelf de beschikking over circa 25 vrijwilligers. In iedere gemeente dan wel plaats wordt het anders opgepakt. Wij in Groenlo doen het op onze manier en dat is met een enthousiaste groep vrijwilligers. Een aanpak die ons in ieder geval goed bevalt en hopelijk de scholen en de kinderen in het bijzonder ook."

Het aanbod voor de aanwezige hoeveelheid kinderen was enorm. Zo gezegd was er voor elk wat wils. Veel belangstelling ging er met het mooie weer natuurlijk uit naar het kanovaren op de gracht. Maar ook andere activiteiten waren volop in trek, zoals de verschillende springkussens, turnen op een tumblingbaan, alsmede tal van sporten, zoals voetballen, handballen, tennissen. De kleinste jeugd voelde zich met name aangetrokken door de mogelijkheid om geschminkt te worden, om te spelen in een ballenbak of om behendigheidsspelletjes te doen. Voor de creatief ingestelde kinderen waren er op het voorterrein van basisschool De Ni-je Veste tal van activiteiten om aan mee te doen. Al met al een super geslaagde middag. "Deze middag is voor herhaling vatbaar en daar gaan wij dus volgend jaar voor zorgen," aldus Arjan Paf.