Kegelaars van De Zon in 17e-eeuws kledij.
Kegelaars van De Zon in 17e-eeuws kledij. Foto: Mark Ebbers

Kegelsociëteit De Zon organiseert

informatieavond Slag om Grolle

Groenlo - Woensdag 3 juni organiseerde een aantal leden van kegelsociëteit de Zon een informatieavond voor alle leden.

Drie jaar geleden deden zij ook mee met de Slag om Grolle, maar komende editie willen ze het evenement graag met een grotere club beleven. Met het oog daarop hadden André Koppelman, Peter Konings en Harrie Overkamp de informatieavond georganiseerd.
Ergens buitenaf op een unieke locatie, mooi aangekleed in de stijl van het jaar 1627, komen de leden en hun vrouwen bij elkaar. "Wij komen elke woensdagavond bij elkaar en eens per maand wordt er altijd een activiteit georganiseerd. Wij dachten dat het mooi was om de andere leden uitleg te geven over de Slag om Grolle en alles wat er destijds bij kwam kijken. Zo hopen we dat er een aantal mensen ook enthousiast worden en dit jaar ook meedoen," aldus André.
De mannen hebben Godfried Nijs en zijn vrouw Barbara uitgenodigd om een presentatie te geven over de Slag om Grol en de geschiedenis van dit tijdperk. Vlakbij de locatie waar men zich verzameld heeft, lag vroeger 'Redoute Jan Albers', een onderdeel van de circumvallatielinie.
De Zon zal ook deze editie van de Slag weer terug te vinden zijn op de Markt. "Net als drie jaar geleden nemen wij tijdens de Slag om Grolle weer plaats op de Markt, voor het voormalige postkantoor stationeren wij ons met de Duivenpost. We hebben een aantal activiteiten voor de kinderen georganiseerd. Zo kunnen zij met een echte ganzenveer een brief schrijven en de brief met een lakstempel dichtmaken. We hebben diverse duiven die de post verzenden. Daarnaast kunnen ze ook echte musketkogels gieten."