De medaillewinnaars van de GZV.
De medaillewinnaars van de GZV. Foto: PR

In totaal 7 medailles voor GZV-zwemmers

Cas Wieggers Gelders B Kampioen

Groenlo - De Gelderse Zomer B Kampioenschappen Zwemmen, die op 6 en 7 juni in zwembad de Rozengaarde te Doetinchem gehouden werden, zijn voor de Groenlose Zwemvereniging zeer succesvol geweest. Er werd snel gezwommen, met als resultaat 7 medailles voor de GZV-zwemmers. Er was goud voor Cas Wieggers op de 100 meter vlinderslag. Hier mee werd hij Gelders B Kampioen.

Twee zilveren medailles waren er ook voor Cas: op de 100 meter rugslag en op de 200 meter wisselslag. Jelte Bomers stak eveneens in een goede vorm en veroverde zilver op de 100 meter schoolslag en zilver op de 200 meter wisselslag.

Ook nog twee keer zilver voor Cas Wieggers

Een bronzen medaille werd behaald door Rosanne Sonderen, die derde werd op de 100 meter vrije slag met een hele knappe tijd van 1.07.96. Een verbetering van haar snelste tijd met bijna 2 seconden.
Op zondag zwom Dennie te Molder een hele goede 100 meter vrije slag. Hij eindigde als 3e en behaalde daarmee een bronzen medaille.

De GZV-ploeg bestond verder uit: Bertine Horstman, Daan Klein Gebbink, Thomas Spiekker, Jil Spilman en Eva te Brinke.
Bertine zwom de 100 meter vrije slag in 1.12.34, haar eigen persoonlijk record. Daan verbeterde op de 100 meter rugslag en de 100 meter vrije slag zijn snelste tijden. Goede prestaties waren er ook voor Thomas, Jil en Eva.
De zwemmers vielen bij een aantal afstanden net buiten de medailles. Cas werd 4e op de 100 meter schoolslag, Rosanne 4e op de 200 meter wisselslag en Jelte 4e op de 100 meter rugslag. Ten slotte werd de estafetteploeg, bestaande uit Dennie, Daan, Jelte en Cas, 4e op de 4 x 100 meter vrije slag.

Al met al een zeer geslaagd zwemweekend voor de Groenlose Zwemvereniging aan het einde van het zwemseizoen 2014-2015.


www.groenlosezwemvereniging.nl