Afbeelding
Foto: PR

Opgave bloemenpanelen Grolse Kermis van start

Groenlo - De vakantie staat alweer voor de deur. Waarna traditiegetrouw de Grolsen weer kermis in het vestingstadje gaan vieren. Al jaren wordt de kermis op zaterdag geopend met de bloemenpanelen die beplakt zijn met de welbekende dahlia's.

De eerste toezeggingen van diverse groepen die mee willen doen zijn alweer binnen. Dit jaar zullen de panelen ook weer verlicht worden en belooft het een prachtig schouwspel te worden rondom de muziekkoepel. Ook u kunt meedoen met bijvoorbeeld de buurt, vereniging, vriendengroep. Het is voor velen een leuk en vooral een gezellig, saamhorig begin van de kermis. Opgave kan via de mail op panelencommissie@hotmail.com.

Er wordt gestreden in de volgende klassen:
Kinderklasse paneel: 1,22 x 1,22 meter.
C-paneel: 2,44 x 1,22 meter (ook voor de wat oudere kinderen).
B-paneel: 2,44 x 2,44 of 2,44 x 3,66 meter.
A- Vrije klasse: afmeting en vormgeving is vrij, tot 20.000 bloemen gratis.

De panelen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 16 augustus in de feesttent. De kinderen die meedoen met een kinderpaneel winnen altijd een beker en een geldprijs. Overige informatie wordt bij opgave toegestuurd per e-mail. Opgave graag zo spoedig mogelijk,het kan tot 10 juli. Dan heeft de organisatie nog voldoende tijd om alles te organiseren voor de kermis en ook nog even met vakantie te gaan. Voor eventele vragen kunt u terecht bij één van de commissieleden: Ronald Westervoorde 06-23976243, Robin Hoffman 06-22690981 of Arne Poelhuis 06-24199388.
Grolse Kermis, Deur en Veur Grolle, van 15 tot en met 18 augustus.


www.grolsekermis.nl


Fraai Galabal Marianum

Oost Gelre - Zit m'n jasje goed, zit m'n dasje goed ... Zo zong Toon Hermans ooit. Voor veel leerlingen uit de examenklassen van scholengemeenschap Marianum was afgelopen week dinsdagavond zo'n avond. Voor de jongens dan met name. Prachtige tuxedo's, zonnebril op, en dan in stoere bolides meestal, op naar het galabal.

Is voor de heren deze metamorfose voor de avond waar jarenlang naar uitgekeken wordt, meestal nog een klus die snel geklaard is, voor de dames is dit wel even heel andere koek. 's Morgens veelal al nerveus bij het opstaan, de jurk wel tig keer inspecterend ook nog, en met het verstrijken van de tijd voor sommigen ook nog eens het uitzien naar de kapper of styliste. De paradepaardjes van het afgelopen schooljaar beleefden de avond van hun 'schoolse leven.' Honderden belangstellenden langs de kant van de weg, ontroerde ouders en grootouders, en andere blije mensen, op naar de rode loper, over de Kerkwal richting City Lido. Als ware vips worden de leerlingen onthaald en toegejuicht, alsof het een Hollywoodpremiëre betreft, compleet met fotoshoots en 'oh- en ah-momenten'. Geheel terecht natuurlijk, al die egards. Een tijd van blokken wordt afgesloten, maar ook een belangrijk deel van hun leven. En dan, het spannende wachten of de vlag uit kan, of er een herkansing komt of misschien zelfs een jaartje overgedaan dient te worden...

Afbeelding