Kinderen op een eerdere editie van de ModderDag.
Kinderen op een eerdere editie van de ModderDag. Foto: PR

Belhameltje doet mee met thema 'water'

ModderDag 2015 in teken van bodem

Beltrum - De bodem is de basis voor veel dingen die door ons vaak als vanzelfsprekend worden gezien, zoals voedsel, natuur, energie, wonen, drinkwater, grondstoffen. Het jaar 2015 is het Jaar van de Bodem. Niet zo vreemd dus om de jaarlijkse ModderDag in het teken hiervan te stellen. De ModderDag is op 29 juni en tijdens die dag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je ermee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent.

Inmiddels hebben zich al 1200 scholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven met 100.000 kinderen aangemeld om dit jaar mee te doen aan deze nationale ModderDag.
Kindercentrum 't Belhameltje in Beltrum kiest op ModderDag binnen het nationale thema bodem dit jaar voor water. De bodem filtert water namelijk continue. Hierdoor blijft ons drinkwater zo goed. Gezonde bodems fungeren ook als een spons. Ze houden water vast en zijn bestendig tegen droogte en erosie, waardoor er geen verwoestijning ontstaat.
Een mooi thema om kleine kinderen spelenderwijs het belang van water te leren kennen en ervaren. 't Belhameltje hoopt dat veel scholen en kinderdagverblijven in de regio het voorbeeld zullen volgen en zich aanmelden via de site.


www.modderdag.nl