Bennie Klein Tank (links) en Leo Reijrink onthullen het nieuwe naambord.
Bennie Klein Tank (links) en Leo Reijrink onthullen het nieuwe naambord. Foto: Theo Huijskes

Feestelijke opening nieuw dierenverblijf
De Halve Maan

Groenlo - Met het doorknippen van een kleurrijk lint heeft burgemeester Annette Bronsvoort van de gemeente Oost Gelre afgelopen zaterdagmiddag het nieuwe dierenverblijf op dierenpark De Halve Maan in Groenlo officieel geopend. Praktisch tegelijkertijd waren het beheerder/coördinator Bennie Klein Tank en Leo Reijrink (85) als oudste lid van Kleindierenvereniging Oost Achterhoek (voorheen G.P.K.V.), die het bord onthulden met daarop de naam van het nieuwe verblijf: Lückmanspol. Dit werd gevolgd door het ontkurken van de bij een dergelijke gebeurtenis horende champagne.

Het bestuur van Stichting Dierenpark De Halve Maan had deze gelegenheid aangegrepen om er een bijzonder feestelijke bijeenkomst van te maken. Enerzijds als een soort dankbetuiging richting de vele vrijwilligers, die een steentje hebben bijgedragen, en anderzijds om daarmee duidelijk te maken dat Groenlo er weer een leuke aanwinst bij heeft.
Burgemeester Bronsvoort sprak van een mooie upgrading van de Vestingstad Groenlo. "In het kader van het Programma Stad Groenlo komt er hier steeds meer tot leven en tot stand. Niet alleen het nieuwe dierenverblijf, maar het gehele park is daar een duidelijk voorbeeld van. Als burgemeester ga ik er trots op hoe een en ander leeft binnen de gemeenschap. Mooi dat ik iemand hoor zeggen dat hij hier al kwam als kind met zijn ouders en nu als ouder met zijn kinderen."
Stichtingsvoorzitter Jeroen Lankwarden stak met name alle vrijwilligers de loftrompet toe. "Er zijn vrijwilligers, die hier ongelooflijk veel tijd in geïnvesteerd hebben. Zo zijn er enthousiastelingen die kunnen pronken met duizend vrijwilligersuren. Een nieuwe stal was echt hard nodig. De oude dateerde van 1972, maar met dit nieuwe onderkomen hopen wij weer veertig jaar vooruit te kunnen," aldus Lankwarden, die naast de vrijwilligers tevens de gemeente, de sponsoren en de donateurs bedankte voor hun medewerking.

Sommigen hebben duizenden vrijwilligersuren

Mooie bekroning
Naast de vele vrijwilligers is het belangrijkste fundament voor de nieuwbouw gelegd door hoofdaannemer Rebo-Bouw uit Groenlo, waarbij René Bomers het metselwerk voor zijn rekening nam en Marcel Bomers naast vrijwilliger als zzp'er het vaktechnische timmerwerk. De benodigde tekeningen werden gemaakt door Grollenaar en vrijwilliger Toon Heinsman.

Lees verder op pagina 21