Henk Klein Gunnewiek (links) en Harry Geverinck.
Henk Klein Gunnewiek (links) en Harry Geverinck. Foto: PR

Gezamenlijke viering van de zeven Pauluslocaties

Openluchtmis op kunstgras VIOS

Beltrum - "Is net de kerk fantastisch verbouwd en dan ga je naar buiten." Dit krijgt de voorzitter van de Beltrumse locatieraad van de Sint Paulusparochie de laatste tijd vaak plagerig voor de voeten geworpen. Harry Geverinck kan er smakelijk om lachen, maar is ook trots dat de Paulusdag in Beltrum bijzondere aandacht trekt.

"Natuurlijk hadden we de viering voor alle gezamenlijke buurtlocaties in onze succesvol aangepaste kerk kunnen houden. We merken ieder weekend dat buurtgenoten, zeker vanuit de grotere locaties, de weg naar onze kerk gemakkelijk weten te vinden. Daarom kozen we voor een andere omgeving en proberen toch de kenmerkende gemoedelijke sfeer te bewaren."

Na de viering is er koffie in de kantine

In plaats van voetballers, zullen zondag 28 juni de pastores om 10.30 uur het Vios-veld betreden. De kerkgangers nemen plaats op de tribune of op de zitplaatsen naast het veld. Zo ziet het decor van de gezamenlijke viering van de zeven Pauluslocaties (Groenlo, Eibergen, Rekken, Neede, Rietmolen, Lievelde en Beltrum) eruit.
Of de bezoekersaantallen van VIOS worden overtroffen is niet de inzet. Wel vindt Henk Klein Gunnewiek namens de organisatie dat de viering voor iedereen toegankelijk moet zijn. Voor het geluid en het koor is speciale aandacht en net als na een voetbalwedstrijd is er na de viering koffie in de kantine.
Als oud-voetballer neemt Klein Gunnewiek toch voor de zekerheid zijn voetbalschoenen mee. "Ik ben met VIOS vergeten te overleggen, welk schoeisel pastoor De Jong op kunstgras aan moet," glundert hij met een knipoog. "Overigens vindt Theo Helmers, de voorzitter van vv VIOS B, het niet erg als er overdadig wijwater wordt gebruikt. Extra voorspoed, kunnen alle sporters het komende seizoen zeker gebruiken,." voegt Klein Gunnewiek toe.

Paulusdag
De viering is de start van de jaarlijkse Paulusdag. Op deze dag komen de locaties van de zeven voormalige parochies bijeen om hun onderlinge banden te versterken. Het is natuurlijk ook mogelijk om zondag 28 juni alleen de viering te bezoeken.