Lekkere Achterhoekse dingen op de Boerenmarkt.
Lekkere Achterhoekse dingen op de Boerenmarkt.

Drie zaterdagen in de zomer bij Kaasboerderij Weenink

Eerste Boerenmarkt komt eraan

Lievelde - Net als in de voorgaande jaren is er op de eerste zaterdag van juli, augustus en september ook in 2015 weer de Boerenmarkt bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde.

In zo'n 20 kramen worden Achterhoekse producten gepresenteerd en aangeboden. De nadruk ligt daarbij op lekkere voeding.

Fruit, groenten, brood en kaas
Zo zijn er allerlei soorten fruit en groenten van Boerderij De Kruisberg uit Toldijk en zijn er veel verschillende broodsoorten van bakker Huiskamp uit Winterswijk. Een primeur op de markt is de Boerenbunker kaas van Kaasboerderij Weenink.
Een overzicht van de deelnemers is te vinden op de website (zie onderaan).

Koeien knuffelen wordt wegens succes herhaald

Leuke dingen voor kinderen
Het thema van de eerste Boerenmarkt van dit jaar, op aanstaande zaterdag 4 juli, is: 'leuke dingen voor kinderen'. De markt is natuurlijk ook gewoon heel geschikt voor volwassenen.

Hooibalen, trekkers en koeien
Kinderen kunnen hooibalen schilderen, onder leiding van Tanya Kraan. Er is 'lekker op de trekker' en ook het knuffelen van een koe staat weer op het programma. Dit laatste was tijdens de Achterhoekse Streekproducten Markt van enige weken geleden – ook bij Kaasboerderij Weenink – een groot succes.

Boerenmarkten 2015
De tweede Boerenmarkt van 2015, op zaterdag 1 augustus, heeft als thema: kunst. De derde en laatste Boerenmarkt van deze zomer, op zaterdag 5 september, draait om: ambacht.

Geschiedenis
De Boerenmarkt werd een aantal jaren geleden opgezet door de Vereniging Streekproducten Achterhoek, Slow Food Achterhoek en Kaasboerderij Weenink. De laatste jaren organiseert Weenink de markt, wel met ondersteuning van de anderen.


zaterdag 14 juli, 10 – 16 uur
Kaasboerderij Weenink, Eimersweg 3, Lievelde
entree gratis
www.boerenmarktachterhoek.nl