Mirjan Koldeweij en leerlingen uit Groenlo en Zwolle in de Stadsboerderij.
Mirjan Koldeweij en leerlingen uit Groenlo en Zwolle in de Stadsboerderij. Foto: PR

Expositie leerlingen in Stadsboerderij

'De Achterhoek maakt het'

Groenlo - In de Stadsboerderij is donderdag een unieke expositie geopend. De door leerlingen gemaakte etsen worden hier tot september tentoongesteld.

Leerlingen van basisscholen Ludgerus uit Zwolle en de Watermolen uit Groenlo zijn onlangs op bezoek geweest bij Machinefabriek De Smidse in Groenlo. Daar hebben ze een rondleiding en uitleg over het bedrijf gekregen. Vervolgens hebben ze etsen gemaakt die nu in de Stadsboerderij Grolle worden geƫxposeerd.

"Mooi dat De Smidse zich heeft opengesteld"

Meester Hans van Loosen van de Ludgerusschool en meester Tjeerd Klein Gunnewiek van de Watermolen zijn enthousiast over dit project. "Prachtig voor de kinderen maar ook voor onszelf. Uiteraard kenden we het bedrijf van naam, maar nu weten we ook precies wat ze allemaal maken. Het is heel mooi dat het bedrijf zich heeft opengesteld voor de kinderen." Nienke Geessinck van De Smidse heeft het met heel veel plezier gedaan, vertelt ze. "We hebben het heel positief ervaren, het was geweldig om mee te maken."
De etsen die de leerlingen bij het bedrijf hebben gemaakt, worden nu tentoongesteld in de Stadsboerderij. Beheerder Henny Garstenveld is content met de expositie die nog tot september te zien zal zijn. "We hebben vandaag een mooie middag beleefd met de kinderen. Uiteraard hopen we op veel bezoekers voor deze bijzondere expositie."
Het project 'De Achterhoek maakt het' van kunstenares Mirjan Koldeweij valt onder het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek. De missie van het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek luidt: "Acht Achterhoekse gemeenten hebben de handen ineengeslagen om de eigenheid van de streek zowel bij de Achterhoeker als bij de toerist onder de aandacht te brengen. Het resultaat is een zevental projecten, waarbij kunstenaars, regisseurs en toeristenorganisaties de katalysator vormen en ons confronteren met de unieke waarde van 'ons thuis'. Door nieuwe verbindingen te maken wordt de Achterhoekse cultuur doorgegeven."


www.cultuurenerfgoedpact-achterhoek.nl