Ouderen actief in de Beweegtuin van De Molenberg.
Ouderen actief in de Beweegtuin van De Molenberg. Foto: PR

Gratis beweeglessen De Molenberg
gaan voorlopig door

Groenlo - Met dank aan enthousiaste medewerkers van Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé gaan de wekelijkse beweeglessen bij woonzorgcentrum De Molenberg in Groenlo door. Vanaf dinsdag 30 juni kunnen senioren wekelijks bewegen van 10.00 tot 10.45 uur en van 11.00 tot 11.45 uur in de beweegtuin.

De les die 10.00 uur start is voor álle senioren (ook voor hen die niet woonachtig zijn in of rond De Molenberg) die mobiel zijn. De tweede groep, die start om 11.00 uur, is voor wat minder mobiele senioren van De Molenberg. Alle lessen zijn gratis, inclusief een kopje koffie of thee, en worden in ieder geval heel juli nog aangeboden. Vanaf augustus is er een tijdelijke zomerstop.

Tijdens het 'beweeguur' kan iedere deelnemer verschillende oefeningen op zijn of haar eigen niveau uitvoeren. Zo komt iedereen die het wil in beweging. Uiteraard worden de toestellen van de beweegtuin gebruikt. Ook het sociale contact is zeer belangrijk. Na afloop wordt gezamenlijk een kopje koffie of thee gedronken. Aanmelden is niet nodig.
Ook start Work Oud in de oefenzaal fysiotherapie van De Molenberg. Dit is een trainingsprogramma speciaal voor senioren.


www.szmk.nl