Afbeelding
Foto: PR

Martijn Bakker wint derde grachtencompetitiedag

Groenlo - Na een teleurstellende tweede grachtencompetitiewedstrijd werd het weer eens tijd voor een leuk netje vis. De gracht ziet er op veel plekken schitterende uit maar menig visser van de GHV is van mening dat de vele werkzaamheden op en aan de gracht debet zijn aan de vangsten. Begin mei stond het water ruim 30 cm lager en de laatste weken staat deze weer 10 cm hoger dan gebruikelijk waardoor het vissen op 'het Hertenkamp' onmogelijk is geworden (door de slechte staat van de beschoeiing is er water achter gekomen en hier gaan zitten zal de beschoeiing zeker niet ten goede komen).

De wedstrijdcommissie had het parcours deze dag uitgezet op de Houtwal en in de Kloostertuin. Om 08 uur klonk het beginsignaal en kon er gevoerd en gevist worden. Vrij snel werden de eerste visjes gevangen, zou het dan toch een leuke ochtend worden? Helaas was dit op de Houtwal niet het geval. De trukendoos moest al vroeg geopend worden om toch nog wat visjes in het net te krijgen. Frank Bomers wist net uit het kantje nog een aantal baarsjes en voorntjes te vangen wat hem vandaag een tweetje opleverde. Henk Geurkink, laatste tijd de te kloppen man aan de gracht, wist wederom een eentje te vissen. Klassementsleider, Frans Oosterholt, werd met 365 gram derde.

Vak A Houtwal
1. Henk Geurkink 520 gram
2. Frank Bomers 465 gram
3. Frans Oosterholt 365 gram

In Kloostertuin Was het 'aanzienlijk' beter. Daar werden meer kleine vissen gevangen en ook enkele bonusvissen. Winnaar in dit vak, en dagwinnaar, is Martijn Bakker geworden. Hij wist een mooie brasem, ruim 2 kilo, te vangen. Nummer twee Willy Ottink volgde op gepaste afstand. Derde in het vak was Frans Lindner. Naast het vangen van de vissen waren de heren in de Kloostertuin ook druk met het redden van een onfortuinlijke scootmobielrijder die te water was geraakt.
In totaal is er deze wedstrijd maar 8558 gram gevangen, nog niet echt om over naar huis te schrijven, maar in vergelijking met de vorige wedstrijd toch aanzienlijk beter.

Vak B Kloostertuin
1. Martijn Bakker 2585 gram
2. Willy Ottink 1003 gram
3. Frans Linder 672 gram

Tussenstand na 3e wedstrijd
1. Frans Oosterholt 3835 gram
2. Henk Geurkink 1130 gram
3. Gerrit Oosterholt 2815 gram
4. Frank Bomers 1725 gram
5. Leo Helmers 900 gram

De eerstvolgende grachtencompetitiewedstrijd wordt gevist op zondag 27 september, maar daarvoor zijn er eerst nog twee viscursussen voor de jeugd (1 en 8 juli) en is er de jeugdviswedstrijd op 5 juli. Gezien de grote deelname aan de viscursus, maar liefst 41 kinderen doen hier aan mee, zou het weleens erg druk kunnen worden aan de Kloostertuin die zondag. De kinderen worden om half tien verwacht en ze vissen van 10:00 uur tot 12:00 uur. Ook hier is deelname gratis, wel moeten ze hun eigen hengel, stoeltje en een bakje meenemen voor de maden. Na deze jeugdwedstrijd volgen er nog twee IJsselCup-wedstrijden, en wel op 12 juli (Bakerwaardseweg te Baak) en op 30 augustus (Veerpont Bronkhorst).

Open wedstrijden
Ook organiseert de GHV weer de, altijd goed bezochte, vakantieviswedstrijden en wel op dinsdag 28 juli, 4 en 11 augustus. Inschrijfgeld is 5 euro en de jeugd tot en met 14 jaar mag gratis meedoen. Zaterdag 8 augustus staat de Open Groenlose weer op het programma. Deze wedstrijd wordt voor de 34e keer georganiseerd en is een begrip bij wedstrijd vissend Nederland. Meedoen, stuur dan een e-mail naar opengroenlose@visseningroenlo.nl, je krijgt dan automatisch een e-mail terug met instructies en rekeningnummer. Zodra het inschrijfgeld (€15,- per koppel) overgemaakt is, ontvang je het inschrijfnummer en het reglement.


Clubkampioenschappen Groenlose Tennisclub

Groenlo - Van zondag 14 tot en met 28 juni vonden op de de Blanckenborg de Clubkampioenschappen van de Groenlose Tennisclub plaats, enkel en mix. Zondag 28 juni werd er gestreden om het kampioenschap in de diverse klassen. De nieuwe clubkampioenen bij de jeugd zijn geworden: Jop Reijerink en Tess Huisman.

Tevens werden deze middag de kampioenen van de voorjaarscompetitie gehuldigd. Jongens Zondag Landelijk 4e klasse 11 t/m 17 jaar: Jop, Tijmen, Lars, Colin, Noud en Daan.

Meisjes enkel 10-12 groen
1. Sanne Wallerbos
2. Loulou Mengerink

Meisjes/Jongens enkel 10-12 groen
1. Valentijn Gebbinck
2. Sam Spaan
3. Dries Hoffman
4. Danée ten Barge

Gemengd 10-12 groen
1. Dries Hoffman/Danée ten Barge
2. Thion Groot Kormelink/Lynn Bomers

Meisjes enkel 11-17
1. Tess Huisman
2. Sophie Schuurman
3. Zoë Groot Kormelink
4. Carlijn van Lent

Jongens enkel 11-17
1. Jop Reijerink
2. Tijmen Poll

Gemengd 11-17
1. Jop Reijerink/Tess Huisman
2. Noud Huijskes/Nina Wissink


www.toernooi.nl