De Markt, het hart van de vestingstad.
De Markt, het hart van de vestingstad. Foto: Theo Huijskes

Dagkaarten voor de Zwarte Cross te winnen

Groenlo-app komt eraan

Groenlo - Nu de vakantieperiode 2015 langzamerhand steeds meer vorm en inhoud krijgt, komt de Stichting Geniet Stad Groenlo (SGSG) voor het vestingstadje als toeristische trekpleister met een nieuw initiatief. In navolging van de website www.groenlo.nl kan iedereen vanaf 10 juli de veel gevraagde groenlo-app op zijn of haar mobiel downloaden.

Michel Huijskes, voorzitter van SGSG, is blij met de nieuwe mogelijkheid om het stadje Groenlo nog meer en sneller te kunnen uitdragen. "Ons is gebleken dat de vraag naar een groenlo-app veel groter is dan verwacht. En omdat wij Grollenaren zelf de beste ambassadeurs zijn voor onze prachtige vestingstad, hebben wij er baat bij dat de straks beschikbare app zoveel mogelijk gedownload wordt waardoor de vindbaarheid van Groenlo nog sneller en beter wordt. Groenlo wordt vervolgens nog uitvoeriger op de kaart gezet. Voor iedereen buiten de stadsgrenzen is Groenlo dan nog sneller en beter bekend. Online zoekers in de gehele wereld worden op deze wijze nog gemakkelijker echte bezoekers van ons Grolle. En juist dat is hetgeen wij als Stichting Geniet Stad Groenlo nastreven."
Iedereen kan vanaf 10 juli digitaal het motto 'Zien, doen en beleven in Groenlo' ervaren. Onder de eerste vijfhonderd gebruikers van de groenlo-app worden een tiental toegangs(dag)kaarten verloot voor de Zwarte Cross, die op 24, 25 en 26 juli plaatsvindt op de Besselinkschans in Lievelde.
Voorzitter Michel Huijskes van SGSG laat uw krant tevens weten dat het met de op 13 december 2014 tijdens de Kerstmarkt gelanceerde website www.groenlo.nl bijzonder goed gaat. "Deze website is niet alleen een schot in de roos voor al degenen, en dat van heinde en ver, die iets over Groenlo willen weten, maar tegelijkertijd ook om de bekendheid en het imago van Groenlo te vergroten en te versterken. Voorheen moest men op internet allerlei wegen bewandelen om Groenlo te bereiken. Aan dat eindeloos surfen is hiermee voorgoed een einde gekomen." De website met de openingstekst 'Welkom in vestingstad Groenlo, het stadje van vertier!' kent enkele belangrijke hoofditems, te weten 'Zien, doen en beleven', 'Overnachten', 'Shoppen' en 'Arrangementen'. Naast een agenda van de week kunnen belangstellenden via de site ook raadplegen welke activiteiten, festiviteiten en vooral evenementen Groenlo gedurende een geheel kalenderjaar heeft te bieden.
De gemeente Oost Gelre wordt immers aangemerkt als evenementengemeente en daaraan levert Groenlo een forse bijdrage.