Thomas Wallerbosch met zijn vriendin Nathalie in zijn prachtige slijterij.
Thomas Wallerbosch met zijn vriendin Nathalie in zijn prachtige slijterij. Foto: Ferry Broshuis

Met een prachtig proeflokaal als extra voorziening

Antonius aanwinst Groenlo

Groenlo - Het is niet helemaal duidelijk of Thomas Wallerbosch donderdagavond bij de opening van zijn eigen prachtige slijterij nu gelukkiger is met de zaak of met zijn vriendin Nathalie. Laten we het er op houden dat hij niet zonder een van de twee kan. Donderdagavond acht uur ging een lang gekoesterde wens van hem in vervulling: een echt eigen slijterij, een prachtige slijterij met een eigen proeflokaal en dat in hartje stad in de Beltrumsestraat 18.

Door Ferry Broshuis


Naam
De slijterij draagt de naam 'slijterij Antonius' en dat is een naam die met zorg is gekozen. Daarmee wordt zijn overleden vader Tonnie Wallerbosch geƫerd die daar een supermarkt had en die de huidige ontwikkeling mogelijk heeft gemaakt. Het pand in de Beltrumsestraat heeft ook een geheel eigen en karakteristieke uitstraling gekregen. Daarmee wordt een trend gezet in deze winkelstraat, want steeds meer zaken zijn herkenbaar door hun eigen karakteristieke uitstraling; een opwaardering van de hele winkelstraat.

Specialisaties
De slijterij biedt werkelijk alles: er is een overvloed aan dranken te vinden en Thomas kan vertellen dat hij bijvoorbeeld is voorzien van een extra groot whisky-assortiment en een groot assortiment speciale biersoorten. Maar ook op wijngebied kan de meest luxe klant op zijn wenken worden bediend. En omdat Thomas nu eenmaal een echte Grollenaar is, sluit hij naadloos aan bij de ontwikkelingen hier: hij heeft de Antonius likeur, zowel voor dames als voor heren en natuurlijk de Grolse Grachtenlikeur, verwijzend naar het pas gehouden zwemfestijn in de gracht.

Uitstraling
Het pand heeft een heel mooie uitstraling, dat valt meteen op als je binnenkomt. Zelfs donderdagavond bij de opening, toen veel mensen hun gelukwensen kwamen aanbieden en het druk was, zag je toch steeds dat prachtige interieur.

Voorheen
Thomas Wallerbosch heeft elf jaar op die plek de zaak Gall & Gall geleid en dat met veel plezier. Maar hij wilde zelfstandig zijn en dat is wellicht toch een gevolg van de genen want er zijn meer zelfstandige 'Wallerboschen' werkzaam.
Hij heeft inmiddels een dijk aan ervaring opgedaan, heeft alle diploma's en getuigschriften die je nodig hebt om een dergelijke zaak te runnen.

Proeflokaal
Het proeflokaal oogt prachtig; een perfecte reproductie van De Schuttersmaaltijd die gaat over het einde van de Tachtigjarige Oorlog siert fraai een achterwand en het lokaal is een ruimte die voor het doel uitstekend gebruikt kan worden. Thomas kan daar proefavonden verzorgen en hem kennende zal dat volgens aanwezigen op de opening allemaal tot in de perfectie worden geregeld.


twitter.com/gallgroenlo