De buitenkant van sporthal Den Elshof, die momenteel gerenoveerd wordt.
De buitenkant van sporthal Den Elshof, die momenteel gerenoveerd wordt. Foto: Theo Huijskes

Gemeente en s.v. Grol pakken samen de rijwielstalling aan

Renovatie van gevel sporthal Den Elshof in volle gang

Groenlo - De sporthal Den Elshof in Groenlo ondergaat op dit moment aan de buitenkant een ingrijpende en tevens duurzame renovatie. Volgens wethouder sportzaken Jos Hoenderboom verloopt de totale onderhoudsbeurt helemaal volgens plan. "De meest ingrijpende werkzaamheden zijn bewust gepland in de periode dat er minder of geen binnen- en buitensportactiviteiten op het sportpark Den Elshof plaatsvinden. De oplevering is gepland in week 39, hetgeen betekent dat de afronding nog in de maand september zal plaatsvinden."

Door Theo Huijskes


Het resultaat van de totale operatie komt niet alleen Den Elshof, maar de gehele omgeving ten goede. Naast de op het sportpark gehuisveste sportvereniging Grol is ook Rob Porskamp, eigenaar-beheerder van het Sportcafé Den Elshof, erg tevreden met de opfrissing van de hal. "Daar zijn niet alleen wij, maar gelet op de totale uitstraling ook Café-Speeltuin Grolzicht en niet te vergeten het vakantiepark Marveld Recreatie bij gebaat. De Oude Winterswijkseweg en de entree van de Elshofweg varen er wel bij."
Wethouder Hoenderboom geeft aan dat de verdere verduurzaming van de sporthal tevens een vervolg krijgt met het aanbrengen van een ongekend groot aantal zonnepanelen. Hoofdaannemer van deze aangelegenheid is Meekes Bouw uit Groenlo. Bij de vaststelling van de gemeentebegroting 2015 is bij het opstellen van de investeringslijst reeds rekening gehouden met een bedrag van € 200.000. De verwachting is nu dat men met dit bedrag heel ver komt. Indien de kosten toch het bedrag van twee ton te boven gaan, zullen deze worden gefinancierd uit de post groot onderhoud gebouwen.

Rijwielstalling
Praktisch tegelijkertijd wordt op initiatief van de sportvereniging Grol de rijwielstalling bij het sportpark Den Elshof aangepakt. Hiervoor is een vorm van samenwerking in het leven geroepen. De gemeente als eigenaar van het parkeerterrein levert het materiaal en de vrijwilligersgroep van de Grol voert alle werkzaamheden uit.
Volgens Peter Harbers, bestuurslid van Grol en voorzitter van de Stichting exploitatie accommodatie s.v. Grol, is het de bedoeling dat het karwei begin september gereed is, als de competitie van start gaat. "Het belangrijkste is dat het parkeren van de auto's helemaal gescheiden wordt van het parkeren van de fietsen. Waar nu nog de zogenaamde varkensruggen als een soort afscheiding liggen, komt straks een compleet nieuw hekwerk. Vervolgens is het ook niet meer mogelijk om met auto's aan de zijde van de rijwielstalling te komen. De oude fietsenrekken worden bovendien vervangen door een moderne rijwielstalling, bestaande uit palen en dwarsliggers, waar straks in totaal plaats zal zijn voor 400 tot 500 fietsen. Als s.v. Grol zijn wij blij dat wij dit wekelijkse bijzonder storende probleem op deze manier kunnen oplossen. Bovendien wordt de entree van het sportpark niet alleen gemoderniseerd, maar ook extra toegankelijk gemaakt." De eigenlijke entree van het sportpark werd reeds in het afgelopen seizoen, en dat ook voornamelijk door de eigen vrijwilligersgroep, helemaal vernieuwd.